Kadınlara Madde Bağımlılığı Anlatıldı

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından kadınlara yönelik "Madde Bağımlılığı" konulu program düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Konferans Salonu'nda kadınlara yönelik madde bağımlılığı ile ilgili program düzenlendi.

Programa konuşmacı olarak katılan İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Barış Yılmaz, çocukların bağımlılık dönemlerinde her şeye itiraz ettiklerine işaret etti.

Yılmaz, "Asilikle ilgili çocukların o yapılarını kırmak için çocuklarımızla arkadaş gibi olmalıyız. Yani size bütün dertlerini anlatmalarını sağlayın ve çocuklarınıza şunu söyleyin, 'her ne yaparsan yap, ne kadar kötü olursa olsun ben senin annenim, babanım. Belki ilk başta biraz tepki gösterebilirim veya kızabilirim ama sonra o işin çaresi için elimden geleni fazlasıyla yaparım. Çünkü sen benim evladımsın ve senden daha değerli hiç kimse yok. Sen kötü bir şey yapmış olsan da ben senin arkanda dururum ama yeter ki gel bana anlat' diyerek çocuklarımızı koruyabiliriz." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, bağımlılık göstergeleriyle ilgili şunları kaydetti:

"Dönem dönem agresif hareketler gösteriyor mu? Ani patlamaları oluyor mu? Çocuğumuzun arkadaş çevresi kimlerden oluşuyor? Ailesiyle eskisi kadar zaman geçiriyor mu? Bunların hepsi birer bağımlılık göstergesidir. Bunları iyi analiz etmemiz gerekiyor."

Madde kesildiğinde veya azaltıldığında fiziksel veya ruhsal olarak bazı yoksunluk belirtilerinin ortaya çıktığına dikkat çeken Yılmaz, bunlardan bazılarının saldırganlık, baş dönmesi ve gözaltı morlukları olduğunu aktardı.

Kaynak: AA