Ergan Dağı Tüm Kayak Severler İçin Gecede Açık

Erzincan da kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaştığı Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezinde bu sezon itibarıyla gece kayağıda yapabiliyor.

Ergan Dağı Tüm Kayak Severler İçin Gecede Açık
Sadece profesyonel sporcuların değil kayak bilmeyen vatandaşların da faydalanabileceği şekilde hizmet vermeye hazır hale getirilen Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi’nde incelemelerde bulunan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, tüm kayak severleri gecede kayak yapabilme fırsatı bulabilecekleri Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi’ne davet etti.

Türkiye’nin en uzun pistlerine sahip olan Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi, aynı anda 450 kişiyi taşıyabilecek kapasitedeki yeni teknoloji telesiyej sistemi ve kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasıyla her yıl olduğu gibi bu yılda gün boyu kayak severlerin eğlencesine ortak olmak için kapılarını açtı.

Munzur Sıra Dağları’nın, eteklerinde bulunan, 2 bin 970 metre yüksekliğindeki Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi 12 km uzunluğundaki kayak pistleri ile hem kış turizminde hem 12 aya yaygın bir şekilde birçok spor faaliyeti ile hem de doğasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerek, bu sezon itibarıylada ışıklandırılmış pistlerde tüm kayak severleri gece kayağıyla buluşturdu.

Tesisten görünen Fırat Vadisi manzarası ve bu sezon 1200 metrelik aydınlatılan kısımla gece saat 12’ye kadar kayak severlerin kayak yapılabileceği bir pist olarak oluşturulan Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi gece kayma imkânıyla da ilgi odağı oluyor.

Her yıl her yaştan kayak tutkunun büyük ilgi gösterdiği Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi birçok müsabakaya da ev sahipliği yapmak için gün sayıyor.

Vali Ali Arslantaş, Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi’nde akşam etkinliklerinin kayak severlere ayrı bir heyecan kattığını dile getirerek, kayak merkezindeki gece aydınlatmalarıyla da tüm kayak severlerin daha uzun süre kayak yapılabileceğine değindi.

Vali Arslantaş, sömestr tatilini değerlendirmek üzere Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi’ne akın edecek olan tüm kayak severlere ışıklandırılmış pistlerde yağan karın altında kayarak unutulmaz bir gece yaşamaya davet etti.
Kaynak: İHA