Çiftçilere Ağaç Budama Eğitimi Verildi

Demirci Ziraat Odası Başkanlığı, bünyesinde kayıtlı olan çiftçilere akıllı tarım üretimi kapsamında ağaç bakımı, budama ve ilaçlama üzerine uygulamalı eğitim verdi.

Demirci Ziraat Odası Başkanlığı tarafından 25 çiftçiye uygulama bahçesinde Ziraat Mühendisi Selahattin Özcan tarafından tarımda daha iyi ürün almak ve ağaç gelişimini daha iyi sağlamak amacıyla uygulamalı ağaç budama, meyve ağacına aşılama yapma ve ilaçlama gibi konulara ilişkin bilgi verildi.

Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, yaptığı açıklamada Demirci'de ziraat odasına kayıtlı 14 bin çiftçinin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çiftçilerimizin daha akıllı tarım üretimi yapmaları amacıyla çiftçilerimize yönelik eğitimler veriyoruz. Meyve yetiştiriciliğinde kaliteli ve bol ürün alabilmek için toprak işleme, sulama, gübreleme, mücadele gibi tedbirlerin yanında her yıl budamanın da yapılması zorunludur. Budama işleminin çok iyi bilinmesi ve etkin uygulanması bahçe verimliliği açısından oldukça büyük önem arz etmektedir."

Kaynak: AA