Ünlüler Sur'da Buluşacak

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 2018 siyasetçilerin, sanatçıların ve ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Ünlüler Sur'da Buluşacak
Dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan 22. EMİTT 2018 Turizm Fuarı’ı son gününde de büyük bir ilgi ile devam ediyor. Ziyaretçi akınına uğrayan fuar, turizmcileri memnun etti. EMİTT Fuarı her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Turizm sektörüne ışık tutan fuara dünyanın dört bir yanından katılım sağlanırken, geçtiğimiz yıl terör olaylarıyla anılan Diyarbakır’ın Sur ilçesine sanatçılar yoğun ilgi gösterdi. Diyarbakır standını ziyaret eden, ünlü şair ve söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan, sanatçı ve oyuncu İzzet Yıldızhan, Mahmut Tuncer ile uluslar arası pek çok organizasyonda Türkiye’yi temsil eden Silifke Halk Oyunları Ekibi ve ziyaretçilere Sur hakkında bilgi veren Diyarbakır Sur Belediye Başkan Yardımcısı Ensari Erden, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çalışmaların aşama, aşama tamamlandığını belirtti.



"Turizm merkez olacaktır"

Sur Belediye Başkan Yardımcısı Ensari Erden, Sur’un, turizm açısından insanların ilgi duyacağı bir noktaya dönüştürüldüğünü belirterek, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen büyük değişim ve dönüşüm çalışmaları ile devam terör bölgesi algısı ortadan kaldırılmıştır. 33 medeniyete ev sahipliği yapmış ve içerisinde binlerce eser barındıran Sur ilçemiz bölgenin turizm merkezi olacaktır" dedi.

Yapılan bilgilendirmelerin ardından ünlü sanatçılar ve farklı illerin folklor ekiplerini kentte davet ettiklerini belirten Erden, Sur ilçesinde büyük organizasyonlar planlayacaklarını ve ünlü isimleri Sur’da buluşturacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA