Birleşik Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanlık Seçiminde Gerginlik

Silivri'de faaliyet gösteren Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın başkanlık seçiminde, ''oy kullandırmama'' gerginliği yaşandı.

Silivri'de düzenlenen Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlık seçiminde başkan adayı Alparslan Çalış ile sandık görevlileri arasında gerginlik yaşandı.

Mevcut oda başkanı Nuray Koçer ve Alparslan Çalış'ın yarıştığı seçimde oy verme işlemi, saat 17:00'da tamamlandı. Bu sırada oy vermeye gelen bir kişiye oy kullandırtmayan sandık görevlileri ile aday Alparslan Çalış arasında sözlü tartışma yaşandı.

Çalış, sandık görevlilerinin "oy verme işlemi son bulacak, sandık kapanmak üzere" anonsu yapmadığını belirterek, "Oy verme işlemi sürüyor, siz uyarmadınız. Sandıkların, saat 17.00'de kapanacağını" diyerek, tepki gösterdi. Tartışmaya diğer üyeler de dahil olunca gerginlik uzun süre sürdü.

Divan Kurulu Başkanı ve İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları (İSTESOB) Birlik Başkanı Faik Yılmaz, girerek gerginliği yatıştırdı.

Tartışmalar'dan sonra gazetecilere açıklama yapan Alparslan Çalış, ''Genel kurullarımızda saat 17.00'da oy kullanan sandık üyelerimiz kapıları kapatır ve bununla ilgili bir ve iki kez anons edilir. Kapılar kapatıldıktan sonra mevcut sandıktaki oy kullanacak olan üyelerimiz oyunu kullanır, oy kullanımı bittikten sonra sandıklar oy sayımı için açılır. Bununla ilgili İlçe Seçim Kurulu bu kararı tanımamıştır ve kapılar kapatılmadan saat 17:02 geçerken anonsu etmeden salonda bulunan üyemize oy kullandırmamıştır. Konuyla itiraz dilekçemizi İlçe Seçim Kuruluna vereceğiz.'' dedi

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlık seçiminde mevcut başkan Nuray Koçer, bin 410 oy ile başkanlığa tekrar seçilirken, rakibi Alparslan Çalış ise 444 oy seçimi kaybetti.

Kaynak: AA