Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu Bileciklilerle Buluştu

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "2018 Kültür ve Sanat Etkinlikleri" kapsamında vatandaşlar, Yavuz Bahadıroğlu’nun söyleşisi ile buluştu.

Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu Bileciklilerle Buluştu
Bilecik Belediyesi, Ocak ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında vatandaşları önemli konu ve konuklarla buluşturmaya devam ediyor. Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen programda, Şanlı Mehter Takımı sınır boylarındaki Mehmetçikler ve ordu mensupları için sahne alırken, usta Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu ise Osmanlı Devletinin kuruluşu, Şeyh Edebali ve Osmanlı padişahları hakkında bilgiler verdi. Güncel konulara ilişkin de bilgileri örneklerle veren Bahadıroğlu, Osmanlı Devletinin dünyaya sunduğu hak, adalet ve medeniyetin önemine değindi. Dünya siyaset tarihinde Türkiye’nin bir hedefinin olduğunu vurgulayan Bahadıroğlu, Osmanlı Devletinin varisleri olarak hiç kimsenin bizlere medeniyeti, hakkı ve hukuku öğretmeyeceğini kaydetti.

Programın sonunda Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, konuk Bahadıroğlu’na, üzerinde Osmanlı Arması bulunan tablo hediye etti. Etkinlik, Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu’nun kitaplarını imzalamasıyla son buldu.
Kaynak: İHA