Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sınavı

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, ateşleyici yeterlilik belgesi almak isteyenler için sınav başvuru şartlarını açıkladı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yazılı ve mülakat olmak üzere iki aşamada yapılacak sınav ile yeterlilik belgesi almak isteyenlerin Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğü'ne 21 Şubat günü mesai bitimine kadar başvurmaları gerektiği belirtildi.

4-9 Mart tarihleri arasında Ankara'da yapılacak sınavlarda, istedikleri belge sınıfına giren işleri yapmak için yeterli bilgi ve beceriye sahip olmaları gerektiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak ve her soru 2 puan değerinde olacak. Adayların yazılı sınavda başarılı sayılabilmesi için ise en az 60 puan almaları yani en az 30 soruyu doğru cevaplandırmaları gerekiyor.

Yazılı veya mülakat sınavında başarısız olanların yönetmelikte belirtilen şartlara haiz olmaları koşuluyla bu yıl içerisinde veya daha sonraki yıllarda yapılacak sınavlara katılma hakları saklı kalacak. Sınav başvurusu için, kimlik belgesi fotokopisi, son bir yıl içerisinde çekilmiş dört vesikalık fotoğraf, öğrenim durumunu gösteren belge aslı ve onaylı örneği yeterlilik belgesi almasında psikolojik, nörolojik veya fiziki bir rahatsızlığı bulunmadığına dair sağlık raporu, Halk Bankası'na sınava giriş ücretinin (300 lira) yatırıldığına dair dekont gereklidir. Başvuru son günü 21 Şubat'a kadar sınav giriş ücreti yatırılmış olması zorunludur."

Kaynak: AA