Ahmet Ataç, Moral Gecesine Katıldı

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen moral gecesine katılarak engelli bireylerle bir araya geldi.

Ahmet Ataç, Moral Gecesine Katıldı
Altınsaray Davet Salonu’nda düzenlenen geceye Başkan Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz, TSD Genel Sekreteri Yılmaz Demirel, TSD Eskişehir Şube Başkanı Cafer Eşen ve engelli bireyler ile aileleri katıldı.

Açılışta konuşan TSD Genel Sekreteri Yılmaz Demirel "Bizlerin sadece Engelliler Günü’nde anılması bence hiç makul değil. Bu insanların eğlenmeye, bir araya gelmeye çok ihtiyacı var. Kültürel anlamda alışveriş yapmaya ihtiyacı var. Bugün İstanbul’dan kalkıp, Tepebaşı’nın engellilere yönelik çalışmalarını yerinde gördük. O kadar etkilendik ki biz her gittiğimiz yerde engelsiz şehir diye Eskişehir’i anlatmaya devam edeceğiz. Başkanımızdan da Ahmet Başkan şeklinde değil, Ahmet ağabey diye bahsedeceğiz. Derneğimiz adına kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.



"Ben hayata tutunmasını, para kazanmasını öğrendim"

Ardından söz alan TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz da Tepebaşı Belediyesinin çalışmalarını yerinde gördüğünü ifade ederek, "Bu soğuk Eskişehir gecesinde, sıcak yüreğini bize açan sevgili Ahmet Başkan’a çok teşekkür ediyorum. Uzun yıllardır TSD olarak ülke genelinde engelli hakları konusunda mücadele ediyoruz. Bugün Tepebaşı Belediyesinin Montaj Atölyesi’nde tanıştığım bir kızımız bana, ‘Ben hayata tutunmasını, para kazanmasını öğrendim. Kendi paramı harcıyorum, Ahmet Başkanımıza teşekkür ediyorum’ dedi.

Çok duygulandım ve gururlandım. Neden mutlu oldum biliyor musunuz? Zihinsel engelli çocuğu olan annelerimiz, kendisinden önce çocuğunun vefat etmesi için dua eder. Neden, çünkü kendisinden sonra çocuğunun ne yapacağını bilemez. O insanları tüketiciden üreticiye dönüştürmek, montaj atölyeleri ile Gökkuşağı Kafeler ile bu insanlarımızın çalışabilmesi, işte biz bunu istiyoruz. Kimsenin vicdan azabı olmak istemiyoruz. Tepebaşı’nda olduğu gibi alın terimiz ile kendi paramızı kazanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.



"Sizin derdiniz bizim derdimiz"

Gecede konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise "Sizlerle beraber olmak içimi o kadar rahatlatıyor, mutluluk veriyor ki anlatamam. Çünkü sizlerde yalan yok, arkadan konuşmak yok, dedikodu yok, kötü düşünce yok. Sizlerde sevgi var, sadece sevgi var arkadaşlar. Belediye olarak yaptıklarımız ile gençlerimizin kafalarında engeller kalkıyorsa ve bir birey oluyorlarsa bu bizim için çok büyük bir başarıdır. Keşke tüm belediyeler benzer çalışmalar yapabilse. Sizlerin karşısına açık bir alınla çıkmak bizler için çok önemli. Eğitim çalışmalarımıza katıldıktan sonra bizimle çalışanların dışında özel sektörde iş bulup çalışan da çok gencimiz var. 2 çocuğumuz da KPSS’yi kazanarak işbaşı yaptı. Biz onlarla iftihar ediyoruz. Tepebaşı Belediyesi olarak biz burada olduğumuz sürece tüm arkadaşlarımızla sizin yanınızdayız. Sizin derdiniz bizim derdimiz, sevinciniz de bizim sevincimiz olmaya devam edecek arkadaşlar” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Başkan Ataç’a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Plaketten ötürü teşekkür eden Başkan Ataç ise Tepebaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehtap Cibiş Yıldız ile Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Kemal Yıldırım ve çalışma arkadaşlarını sahneye davet ederek tebrik etti. Gece, sevilen ses sanatçısı Mine Sağlam’ın şarkıları ile devam ederken Başkan Ataç da katılımcıların davetini kırmayarak onlarla dans etti.
Kaynak: İHA