Zırhlı Birliklerde Yemin Töreni

Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan erler için yemin töreni düzenlendi Merkez Komutanı Albay Pekin: 'Silahlı Kuvvetlerimizin saflarına katılan askerlerim, bu yeminle sizler milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi beyan ettiniz'.

Zırhlı Birliklerde Yemin Töreni
Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan erler için yemin töreni düzenlendi.

Komutanlıkta 26. dönem sözleşmeli ile 1997/4 tertip devre kaybı toplam 803 er için düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Programda, tümen sancağının tanıtılmasının ardından ant içme törenine geçildi.

Çanakkale, Kurtuluş ve Kore savaşları ile Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanılan üniformaları giyen birliklerin de katıldığı törende askerler, silahlar ve Türk bayraklarının bulunduğu masaların etrafında sıralandı.

Askerler, daha sonra Türk bayrağı ile silah üzerine el basarak yemin etti.

Tören, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Şeref Öngay'ın gönderdiği kutlama mesajının okunmasıyla devam etti.

Öngay mesajında silah arkadaşlarına hitaben, "Ailenizin ve komutanlarınızın huzurlarında ettiğiniz yeminle cumhuriyetinize ve milletinize doğruluk ve muhabbetinizle hizmet ve gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda hayatınızı seve seve feda etmeye hazır olduğunuzu ifade ederek 'Mehmetçik' adını gururla taşımaya hak kazandınız." ifadelerine yer verdi.

Daha sonra, birliğe ilk katılan sözleşmeli er Abdullah Çağan, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tank Albay Burç Pekin de başarılı erlere ve birliğe ilk katılan askerlere hediye ve başarı belgelerini verdi.

Ant içen erler adına konuşan tank er Şahin Can Yıldız, askerlik vazifesini ifa etmek üzere katıldıkları birliklerinde komutanlarının Mehmetçik olmanın, silah arkadaşlığının gereklerini öğrettiğini belirtti.

- "Bu beyanın teminatı şeref ve namustur"

Daha sonra Albay Pekin, vatani görevini aynı eğitim birliğinde yapan ve törene katılan askerlerin dedelerine de katılım belgeleri ve hediyelerini takdim etti.

Pekin, törende yaptığı konuşmada, "Kutsal vatan hizmetini yapmak üzere güzel yurdumuzun dört bir yanından birliğimize katılan gençlerimizin ant içme törenini gururla ifa ettik." dedi.

Programa iştirak edenlerin unutulmayacak bir törene şahitlik ettiğini belirten Albay Pekin, şunları aktardı:

"Törenimize şanlı al bayrağımız, alayımızın sancağı, Çanakkale, Kurtuluş ve Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı, terörle mücadele harekatları ve 15 Temmuz'da yiğitçe mücadele ederek canlarını aziz vatana feda eden bütün şehitlerimiz de şahittir. Silahlı Kuvvetlerimizin saflarına katılan askerlerim, bu yeminle sizler milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiğiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur."

Albay Pekin, askerlik vazifesinin ileride torunlara bırakılacak manevi bir miras olduğunu kaydetti.

Vatan marşının okunmasıyla devam eden törende erlerin kıta yürüyüşleri ailelerince heyecanla izlendi.
Kaynak: AA