Van'da 'Sosyal Denge Sözleşmesi' İmzalandı

Van Büyükşehir Belediyesi ve Belediye-Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) arasında Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen imza töreninde konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu, Sosyal Denge Sözleşmesinden 2018 itibariyle belediyede görevli memur ve sözleşmeli personelin faydalanacağını söyledi.

Belediye çalışanlarına en iyi maddi imkanları sunmayı arzu etiklerini kaydeden Vali Zorluoğlu, "Personelimizi daha fazla gelir elde etmesini, sosyal anlamda daha fazla katkı sağlayacak kazanımlarının olmasını istiyoruz. Dolayısıyla bu sözleşme altına kolaylıkla imza atacağımız bir sözleşme oldu. Sözleşmemiz 01 Ocak 2018 itibariyle Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) çalışan memur ve sözleşmeli statüdeki personelimize Sosyal Denge Tazminatı adıyla ilave imkan sağlayacak."

Van Büyükşehir Belediyesi'nden 500, VASKİ'den de 200 memur ve sözleşmeli personel yararlanacağı sözleşme, 31 Mart 2019'a kadar geçerli olacak.

İmza törenine, Memur-Sen ve Bem Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Bem Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Harun Altın, Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer ve Mehmet Yaşar katıldı.

Kaynak: AA