'MG Kitap&Amp;Kahve' Başkentte Hizmete Açıldı

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: 'Son zamanlarda okuma alışkanlığımız kayboldu gibi. Özellikle televizyon kültürü, şimdi bir de internet bunun yanına eklenince insanlar okumaktan çok bakmaya ve bazen de lüzumsuz şeylerle vakit geçirmeye biraz daha meyyal oluyorlar'

'MG Kitap&Amp;Kahve' Başkentte Hizmete Açıldı
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Son zamanlarda okuma alışkanlığımız kayboldu gibi. Özellikle televizyon kültürü, şimdi bir de internet bunun yanına eklenince insanlar okumaktan çok bakmaya ve bazen de lüzumsuz şeylerle vakit geçirmeye biraz daha meyyal oluyorlar." dedi.

Milli Gazete'nin Balgat semtindeki binasının giriş katında "MG Kitap&Kahve" adlı kafenin açılması dolayısıyla düzenlenen törene katılan Karamollaoğlu, hem kitap okuma hem de kafe hizmeti veren bir mekanın açılmasının, bu dönemde yapılabilecek en önemli hizmetlerden biri olduğunu dile getirdi.

Bilgi ve ilim sahibi kişilerin düşüncelerini yazmasının önemine işaret eden Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"Onların düşüncelerinden istifade edebilmek için okumak güzel. Son zamanlarda okuma alışkanlığımız kayboldu gibi. Özellikle televizyon kültürü, şimdi bir de internet bunun yanına eklenince insanlar okumaktan çok bakmaya ve bazen de lüzumsuz şeylerle vakit geçirmeye biraz daha meyyal oluyorlar. Buraya gelen gençler inşallah kitap okuma ve belli fikirleri gündeme getirip onlar konusunda fikir teatisinde bulunma alışkanlığı kazanırlar."

Bu dönemde en büyük eksikliğin ve problemin "düşünme" konusunda yaşandığını anlatan Karamollaoğlu, düşünmeye yeterince zaman ayrılmadığını söyledi.

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan da kafenin açılmasında emeği geçen Milli Gazete Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz'a teşekkür etti.

Anadolu'da geçmişte kıraathane kültürü olduğunu hatırlatan Kutan, buralarda eskiden sohbetlerin yapıldığını anlattı.

Kültürün okuyarak veya dinleyerek kazanıldığına vurgu yapan Kutan, "Bu tip tesisler, yazdığını ve okuduğunu iyi bilecek gençlerimizin yetişmesine vesile olacaktır." dedi.

Konuşmaların ardından Karamollaoğlu, Kutan ve diğer davetliler açılış kurdelesini keserek kafeyi gezdi, kitapları inceledi.

Kafede, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın kaleme aldığı "Davam" adlı kitabın "Acil durumda camı kırınız" notuyla camekan içerisinde yer alması dikkati çekti.

Milli Gazete Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve eski Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da katıldı.
Kaynak: AA