Merzifon'da Afet Eğitimi

Afet ve Acil Durum (AFAD) Amasya İl Müdürlüğü ekiplerince, Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerine eğitim semineri verildi.



Dernek binasındaki seminerde konuşan AFAD Amasya Şube Müdürü Burhan Özü, "Afete Hazır Türkiye" projesi kapsamında, düzenledikleri eğitimlerin devam ettiğini söyledi.

Özü, eğitimlerde, temel afet bilinci, acil durumlarda bina tahliyesi, hafif arama kurtarma, yangınla mücadele, arama kurtarma ekipmanları, yaşam kurtaran önlemler gibi konularda vatandaşları bilgilendirdiklerini aktardı.

Türkiye'nin depremlere yabancı olmadığını ve bunun için hazırlıklı olunması gerektiğini dile getiren Özü, şunları kaydetti:

"Amacımız riskleri belirlemek risklere göre önlem almak. Amasya birinci derece yüzde 95 oranında riskli deprem bölgesinde yer alıyor. Depremden sonra Merzifon ve Taşova’da heyelan olayımız çok olduğu için bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Yine Suluova- Merzifon istikametindeki bazı köylerde kaya düşmesi olayı var. 'Afete Hazır Türkiye' projesi kapsamında vatandaşlarımıza afet durumlarında yapılması gerekenleri anlatıyoruz. Amacımız toplumda bir farkındalık yaratmak, vatandaşlarımızı bilgilendirmek.”

Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Koçak ise gönüllü AFAD ekibi oluşturmak istediklerini vurgulayarak, bunun için eğitim seminerinden faydalandıklarını bildirdi.

Kaynak: AA