Kütahyalı 2 Kardeş, Devlet Desteğiyle İşlerinin Patronu Oldu

Kütahya’da, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan (TKDK) hibe destek alan 2 kardeş, kurdukları besihane ile işlerinin patronu oldu.

Kütahyalı 2 Kardeş, Devlet Desteğiyle İşlerinin Patronu Oldu
Altıntaş ilçesine bağlı Yalnızsaray köyünde yaşayan İsa ve Mustafa Arslan kardeşler, TKDK’dan aldıkları 1 milyon TL’lik hibe desteği ile 2 milyon TL’lik yatırım yaptı. Arslan kardeşlerin 70 olan büyükbaş hayvan sayısı 3 yılda 186’ya ulaştı.

İşletme yatırımın bir hayal ile başladığını belirten İsa Arslan "Bir hayal ile başladığım besicilik bir arkadaşımın bana Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan (TKDK) bahsetmesi ile bizimde yaptığımız hayvancılığı daha iyi yerlere taşıya bilmemiz ve daha iyi yerlere getirebilmemiz için hazırladığım proje ile kuruma başvuru yaptık ve projem onaylandı" dedi.

Arslan, "Projemin onaylanmasının ardından çalışmalara başladık ve bölgedeki örnek bir proje oldu. 70 sağman ile destek aldık, şuan 186 hayvan var. Amacımız hayvan sayımızı artırmak. Yatırım bedelimiz 2 milyon lira oldu ve bunun 1 milyon’dan fazla Kırsal Kalkınma Kurumun’dan hibe desteği aldım. Böylelikle makine ikmal başta olmak üzere aldık ve işletmeyi tam donanımlı olarak kurmanızı sağladı" diye konuştu.

İsa Arslan’nın kardeşi Mustafa Arslan ise, "Ben abime hayvanların bakımı ve ahırların temizlemesinde yardımcı oluyoruz. Sabah 6 itibaren 2 gruba yarılarak bir grup hayvanların ve ahırların bakımını yaparken diğer grup ise süt sağımı ve beslemeleri yapıyor. Böylelikle abime bende destek veriyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA