Antalya Valisi Karaloğlu Açıklaması

'Sokak ortasında işlenen kadın cinayetlerine kayıtsız kalamayız. Elbirliği ve samimiyetle çalışmalı, bu sorunları hep birlikte ortadan kaldırmalıyız'

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Sokak ortasında işlenen kadın cinayetlerine kayıtsız kalamayız. Elbirliği ve samimiyetle çalışmalı, bu sorunları hep birlikte ortadan kaldırmalıyız." dedi.

Nüfusu 100 binin üzerinde olan yerleşim yerlerinde Kadın Konukevi açılmasına ve işletilmesine ilişkin toplantı Antalya Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Vali Karaoğlu'nun başkanlık ettiği ve nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçelerden konuyla ilgili yetkililerin hazır bulunduğu toplantıda, konuya ilişkin çalışmaların hızlandırılması kararlaştırıldı.

Son dönemde bazı haberleri izlemeye dayanamadığını ifade eden Karaloğlu, "Her akşam mutlaka bir yerde kadına karşı şiddet, aile içi şiddet ve çocuklara karşı şiddetin olduğu garip bir toplum olmaya başladık." dedi.

Özellikle 2010 yılından bu yana kadına karşı şiddetle ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çalışmalarıyla çok sayıda çalışma ve mevzuat alt yapısının tamamlanmış olduğunu belirten Karaloğlu, buna rağmen kadına karşı şiddette geriye gidilmediğini aksine bu tür vakaların sayısının arttığını vurguladı.

Yapılan çalışmalara rağmen kadın cinayetlerinin Türkiye'de de Antalya'da da azalmadığını belirten Karaloğlu, "Bu sorunu uzun vadede eğitimle çözülebiliriz. Maalesef, bu bütün toplumun ayıbıdır." diye konuştu.

Antalya'nın bir dünya şehri olduğunu belirten Vali Karaloğlu, şöyle devam etti:

"Antalya'yı da Türkiye'yi de bu sorundan kurtarmak zorundayız. Sokak ortasında işlenen kadın cinayetlerine kayıtsız kalamayız. Elbirliği ve samimiyetle çalışmalı, bu sorunları hep birlikte ortadan kaldırmalıyız. Elbette, biz bu sorunu çözeriz, çözeceğiz. Ancak kadını koruma altına almak yetmez. Bu sorunun sosyal, psikolojik sebeplerine inmek zorundayız. Konuyu enine boyuna inceleyip daha köklü çözümler üretmeliyiz. Tüm kurumlarımız bu konuda derhal gerekli adımları atsın, işe koyulsun."
Kaynak: AA