Umrede Harekat İçin Dua Edecekler

Siirt'te Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla umreye gidecek 120 kişi dualarda uğurlandı İl Müftüsü Arvas: 'Biz orada, siz burada dua ordusu olarak gayeler için yurt dışında bulunan kahraman ordumuzun muzafferiyeti için dualar edelim inşallah.'

Siirt'ten umre ibadetini yerine getirmek üzere İl Müftüsü Faruk Arvas başkanlığında kutsal topraklara gidecek 120 kişilik kafile, törenle uğurlandı.

Siirt Müftülüğü önünde düzenlenen törende umreye uğurlanan vatandaşlar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk ordusuna destek olmak amacıyla kutsal topraklarda dua edecek.

Siirt Müftüsü Faruk Arvas, törende yaptığı konuşmada, dua ordusu olarak umrede olacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"Kahraman Türk ordusunun cumartesi gününden bugüne kadar özellikle Nil ve Fırat nehirleri arasında orada İsrail devleti kurma amaçlı, fitne yuvası kurmak için bir operasyon düzenlenmek isteniyor. Bir fitne devleti oraya kurulmak isteniyor. Bütün Müslümanların ümitgahı olan ülkemiz, bu planın farkında bunu hakir bırakmak için ordumuz şu anda orada."

Siirt merkez ve ilçelerinde de tüm camilerde sabah ve yatsı namazlarında askerler için dua ettiklerini vurgulayan Arvas, "Biz de o mukaddes belde de ordumuzun, Mehmetçiğimizin zaferi için bizler de dua edeceğiz. Biz orada, siz burada dua ordusu olarak kendimize, ülkemize ve ulvi gayeler için yurt dışında bulunan kahraman ordumuzun muzafferiyeti için dualar edelim inşallah." dedi.

Kutsal topraklara gidecek Ensar Cami Müezzini İsa Utlu da "Kabe'de Peygamber Efendimize halkımızın selamlarını ileteceğiz. Afrin operasyonunun da hayırlarla vesile olmasını dileyeceğiz. Oradaki askerlerimizin de zafere ulaşması için canı gönülden dualarla, yapılan operasyonunun zaferle sonuçlanması için dua edeceğiz inşallah." ifadesini kullandı.

Vatandaşlardan Kadir Göz ise kutsal topraklara gideceği için çok mutlu olduğunu kaydederek, "Umreye gidince Türk ordumuza orada dua edeceğim. Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerlerimize de orada dua edeceğim. Onları da unutmayacağız. Allah tüm İslam alemine de nasip etsin." şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Mahfuz Alp de "İnşallah orada tüm ülkemize, İslam adına Türk ordumuza, askerimize, Afrin'de Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde Allah'ın ülkemize yurdumuza daha nice zaferler ve fetihler kazandırması için dua edeceğiz." dedi.

Daha sonra kafile, umreye uğurlandı.

Törene, Vali Yardımcısı Aziz Onur Aydın, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA