Tekirdağ'da Çocuk Psikolojisi Konferansı

Tekirdağ Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü tarafından, 04-06 yaş eğitimi çocuk psikolojisi, gelişimi ve kişisel girişimcilik konulu konferans düzenlendi.

Tekirdağ'da Çocuk Psikolojisi Konferansı
Tekirdağ Kız İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda Trakya Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ezgi Akşin Yavuz ve Doç. Dr. Zülfiye Gül Ercan tarafından, 04-06 Yaş Eğitimi Çocuk Psikolojisi, Gelişimi ve Kişisel Girişimcilik konulu konferans verildi.

Konferansa Tekirdağ İl Müftü Yardımcısı Melek Cingöz, Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü Memuru Sırlı Temel ve Kur’an-ı Kerim Kursu öğreticileri katıldı.



“Bu sorumlulukla hareket edin ve pozitif olun”

Çocuk yetiştirmenin zor ve emek isteyen bir süreç olduğunu belirten Doç. Dr. Ezgi Akşin Yavuz, “İnsanların kişilikleri çok büyük oranda 0-6 yaş arasında şekillenir. Kendi çocuğunuz gibi düşünün, o çocuklara vereceğiniz her şey hayatlarını etkileyecek. Bu sorumlulukla hareket edin ve pozitif olun” dedi.

Doç. Dr. Zülfiye Gül Ercan ise, aile eğitimi ve aile ile iletişim konularında bilgiler verdi. Doç. Dr. Ercan, yaptığı sunumda aile eğitiminin önemi, ailelere okul öncesi eğitim konusunda pozitif bakış açısı kazandırmak, aile katılımının çocuklar ve aileler üzerinde olumlu etkileri, ev ziyaretlerinin çocuğu ve aileyi tanımada önemi ve ev ziyaretlerinin okul öncesi eğitim açısından olumlu etkileri üzerine bilgiler aktardı. Doç. Dr. Ercan, çocuklar ile etkili iletişim becerileri ve empati başlıklı konuşmasında çocuk psikolojisini anlamak ve çocuklara daha yakın ve yardımcı olabilmek için etkili bir iletişimin önemli olduğunu belirtti.

Ercan, bu sebeple etkili iletişim becerilerini bilmenin ve bu becerileri uygulama ile empatik bir anlayışa sahip olmanın gerekli olduğunu kaydetti.

Soru cevap ile son bulan ve verimli geçen seminerden memnuniyetlerini dile getiren Kuran Kursu öğreticilere de teşekkürlerini iletti ve bu tür seminerlerin devamını talep ettiklerini belirtti.

Konferansı sunan öğretim görevlilerine teşekkür belgesi takdim edilerek program sona erdi.
Kaynak: İHA