Sokak Hayvanları Soğukta Unutulmadı

Avcılar ve Büyükçekmece belediyeleri havaların soğumasıyla barınma ve yiyecek sorunu yaşayan hayvanlar için çalışma başlattı.

Avcılar ve Büyükçekmece belediyeleri soğuk hava şartları nedeniyle barınma ve yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanları için çalışma başlattı.

Avcılar Belediyesinden yapılan açıklamada Veteriner İşleri Müdürlüğünün soğuk hava koşullarının etkisiyle yiyecek ve barınak bulma konusunda sıkıntı yaşayan hayvanlar için bir dizi çalışma başlattığı belirtildi.

Açıklamada soğuk havalarda kedilerin rahatlıkla barınabilmesi için ilçenin çeşitli noktalarında 14 adet büyük, 25 adet de küçük boy kedi evi, 23 adet köpek kulübesi ve 47 adet su-mama kapları bulundurulduğu ve günlük 100 kilogram mama dağıtıldığı ifade edildi.

Ayrıca ilçede kuşlar için 13 adet kuş evinin monte edildiği belirtilen açıklamada Veteriner İşleri Müdürlüğünün hayvanlar için kurduğu rehabilitasyon merkezinde kışa hazırlık dolayısıyla tüm barınma alanları branda ile kapatılarak ısıtıcı ve battaniyeyle sıcak bir ortam oluşturulduğu kaydedildi.

Büyükçekmece Belediyesinden yapılan açıklamada da Sahipsiz Hayvanlar Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde her gün düzenli olarak sokak hayvanları için yemek hazırlayan belediye ekipleri, ilçedeki tüm bölgelere yemek dağıttığı bildirildi.
Kaynak: AA