Kartepe'nin Enerjisi Çocuklara Emanet

Kartepe Belediyesi Bilgi Evlerinde, çocuklara enerji konusunda bilinçlendirme ve tasarruf yolları anlatıldı.

Kartepe'nin Enerjisi Çocuklara Emanet
Enerji Tasarrufu Haftası sebebiyle, Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri, çocukları bulundukları her ortamda enerjiyi daha verimli kullanan ve enerji verimliliği konusunda ülkesine katkı sağlayan bireyler olarak yetiştirmek için bilinçlendirme eğitimi düzenledi.

Kartepe Belediyesi’nin sürdürülebilir çevre politikası hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, enerjinin önemi hakkında temel bilgileri eğlenceli bir dille öğrencilere anlatılması sağlandı. Tasarruf ve enerji nedir, tasarruf yöntemleri, evde nasıl enerji tasarrufu yapılır, doğalgaz nedir, enerjinin çeşitleri ve ülkenin enerji sektöründeki konumu gibi konuların önemi vurgulanarak çocuklar bilinçlendirildi.

Bireysel olarak günlük hayatlarında alacakları tedbirler ile ülke ekonomisine katkı sağlayabilecekleri konusunda da bilinçlendirilen öğrencilere, hava, su ve toprağı birlikte korumak ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak için uygulaması kolay teorik bilgiler verildi.

Bunun yanında enerji tasarrufu konusunda öğrenciler üzerinde pozitif yönde kalıcı davranış değişiklikleri oluşması için animasyon, sunum ve afiş gibi çocukların ilgisini çeken ve farklı duyulara hitap eden eğitim materyalleri kullanıldı. Verilen eğitimlerin kendileri için çok faydalı olduğunu belirten çocuklar ise, imkanların sağlanması noktasında Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabakcak’a teşekkür etti.
Kaynak: İHA