'Dün Bugün Yarın Emeğin Serüveni' Sergisi

İstanbul Deniz Müzesi'nde ziyaret edilebilecek sergide, hat, tezhip, seramik, katı gibi geleneksel pek çok sanatın, çağdaş tasarımlarla buluşturulmasıyla ortaya çıkarılan özgün eserler yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nın (İSMEK), İstanbul'un UNESCO tarafından "Tasarım Şehri" unvanını alması nedeniyle "Dün Bugün Yarın Emeğin Serüveni" adlı sergi hazırladı.

İSMEK'ten yapılan açıklamaya göre, zanaat ve sanatı tasarımla birlikte ele alan ve ortaya konan müşterek emeğe vurgu yapan sergi "Tasarım Şehri” İstanbul’un ilk sergisi olma özelliğini taşıyor.

İstanbul Deniz Müzesi'nde ziyaret edilebilecek sergide, hat, tezhip, seramik, katı gibi geleneksel pek çok sanat, çağdaş tasarımlarla buluşturularak çok özgün eserler ortaya konuldu.

Serginin küratörlüğünü Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'nden Doç. Dr. Seza Sinanlar Uslu, Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden Aslı Kıyak İngin ile Ayşenaz Toker yaptı.

İSMEK’li sanatkarlar tarafından, zanaat ile sanatı buluşturan 27 farklı branşın birbiriyle harmanlandığı sergide bugünün ve geleceğin dünyasına hitap eden tasarımlar yapıldı.

"Dün-Bugün-Yarın" üst başlığı altında emeğin serüvenini konu alan sergi için inovatif bir yaklaşımla modern tasarımlar yapıldı. Üç bölüm halinde kurgulanan serginin ilk bölümü olan "Dün"de, bozulması hiç istenilmeyen, geleceğe taşınmak istenen geleneksel değerlerden örnekler yer alıyor.

"Bugün" bölümünde ise sanatkarların ustalıklarını sergiledikleri dün ile bugün arasında köprü kuran tasarımlar bulunuyor. Serginin üçüncü ve son bölümü olan "Yarın"da sanatseverlere, İSMEK Fokus Grup Tasarım Atölyesi’nin süreç ve sonuç ürünlerini kapsayan çalışmalarına yer veriliyor. Sergideki her bir tasarım, sanatkarların geleneğe bağlı kalarak gelecekte neler üretebileceğine dair fikir verir nitelikte yer alıyor.

Sergi için İSMEK'in 83 tecrübeli eğitmeni ve 34 öğrencisi tarafından akademisyen tasarımcılar danışmanlığında, dört aylık hummalı bir çalışma sonucunda 128 eser üretildi.

Sergi, 25 Şubat'a kadar Beşiktaş Deniz Müzesi'nde pazartesi günleri hariç saat 09.00-17.00, hafta sonu ise 10.00-18.00'de ücretsiz ziyaret edilebiliyor.
Kaynak: AA