BBVA Continental, 2017'Nin En İyi Özel Bankası Seçildi

Peru’nun ikinci büyük bankası olan BBVA Continental bankası, World Finance dergisi tarafından ‘2017’nin En İyi Özel Bankası-Peru’ ödülüne layık görüldü.



Sektörde emsallerinden daha iyi olan ve geleceğin trendlerine hazırlıkta zeki iş kararları veren kuruluşların ödüllendirildiği yıllık en iyiler sıralamasında 2017’nin ’En İyi Özel Bankası - Peru’ ödülünün sahibi olan BBVA, Peru’nun ikinci büyük bankası konumunda yer alıyor.

Banka risk maliyeti, faiz karşılama oranı ve takipteki krediler oranı söz konusu olduğunda ise birinci sırada yer alıyor. Banka 2017’de önceki yıla göre canlı kredilerde yüzde 2 artış yaşarken, banka mevduatlarındaki bu artış yüzde 6,1 oldu. Dönüştürücü dijital stratejiye yüklü miktarda yatırım yapan banka, gelecekte daha da büyüyebilmesi için gerekli altyapıyı kurdu.

Mobil bankacılık oranı toplam işlemlerin yüzde 46’sını oluşturuyor

Müşterilerinin bankacılık işlemlerini gerçekleştirme yollarında göze çarpan değişiklikler, bankanın dijital platformlara geçişteki başarısını gösteriyor. 2008 yılında internet bankacılığı, bankacılık işlemlerinin yüzde 18’ini oluşturuyorken son sonuçlara göre bu rakam yüzde 26’ya yükseldi. Şubelerde yapılan işlemlerin önemli bir kısmı artık mobil bankacılık ile gerçekleştiriliyor. Şu an mobil bankacılık oranı toplam işlemlerin yüzde 46’sını oluşturuyor.

Güçlü hissedarlar bankanın uzun vadeli büyümesinde aktif rol oynuyor

Makroekonomik veriler, Peru’nun bölgenin en istikrarlı ve hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğunu gösteriyor. Peru’nun ekonomik altyapısının sağlam olması, bankanın büyümesini destekliyor. Başta Peru’nun en büyük holdinglerinden biri olan Breca olmak üzere güçlü hissedarlar, bankanın uzun vadeli büyümesinde aktif rol oynuyor.
Kaynak: İHA