Başkan Atilla EMİT'te Kadayıf Dağıttı

Bu yıl 85 ülkeden 4 bin 800 katılımcı, 600 tur operatörü ile bin 30 firmayı ağırlayacak olan 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında Diyarbakır da yerini aldı. Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile kentteki diğer kurumlarında katıldığı Uluslar arası Turizm Fuarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla ziyaretçilere kadayıf dağıtıp hatıra fotoğrafı çekti.

Başkan Atilla EMİT'te Kadayıf Dağıttı
Diyarbakır standında, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla, Vali Yardımcısı Hacı Hasan Gökpınar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Ali Fuat Eker, Sur Belediye Başkan Yardımcısı Ensari Erden, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve meclis üyeleri, Diyarbakır Ticaret Borsası üyeleri tarafından karşılandı. Diyarbakır Turizm potansiyelinin en profesyonel şekilde tanıtılması adına önemli olduğunu belirten Başkan Atilla, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin yanı sıra 5. Haremi Şerif Ulu camii, Peygamberler ve Sahabeler diyarı olması itibariyle inanç, kültür, gastronomi ve alternatif birçok turizm alanında önemli yerde bulunduğunu söyledi.

Atilla, bu turizm alanlarının tanıtılması adına fuarlara katılımlarının devam edeceğini dile getirdi.

Vali Yardımcısı H. Hasan Gökpınar, katıldıkları her fuarın kent turizmi için çok önemli olduğunu düşündüğünü söyledi.

Gökpınar, "Binlerce yıl geçmişi olan bir kent ve 33 medeniyete ev sahipliği yapmış, Sahabeler ve Peygamberler şehri olan ilimizin en iyi şekilde tanıtılmasını tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ile birlikte yapma gayreti içindeyiz" dedi.

Bu yıl fuarda yerini alan Sur ilçe belediyesinin çalışmaları’da Sur Belediyesi Başkan Yardımcısı Ensari Erden tarafından anlatıldı. 12 bin 500 yıllık tarihi olan Türkiye’nin en eski yerleşim coğrafyası Sur ilçesinin artık tarih ve kültür merkezi haline dönüştürüldüğünü belirten Erden, Diyarbakır’ın aslında bir medeniyet şehri olduğunu anlattı. Erden, "Sur ilçemizde yaşanan terör olaylarına rağmen UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınmış şehrimizin tanıtımı konusunda elimizden gelenin en iyisini yapma gayretindeyiz. Sorumluluklarımızdan biri de ilimizi hak ettiği şekilde temsil etmek ve tanıtmaktır. Peygamber kabirleri ve sahabeleri ile bir kültür ve inanç şehridir kadim Diyarbakır. Camileri, kiliseleri, medreseleri, hanları ve hamamları ile adeta bir açık hava müzesi olan Sur ilçemizi ve ilimizi uluslar arası bu fuarda en iyi şekilde herkesi kentimizdeki güzellikleri görmeye davet edeceğiz’’ diye konuştu.

Diyarbakır Valiliği koordinesinde, Diyarbakır Turizm Platformu Yürütme Kurulu üyeleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Dicle Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası ve Turizm İşletmeleri ile Diyarbakır’da bulunan otellerin katılımıyla devam edecek olan fuarda ziyaretçilere Diyarbakır’a özgü lezzetlerden burma kadayıf, ikram edilirken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi tarafından hazırlanan Diyarbakır’ın kültürel zenginliklerini anlatan tanıtım materyallerinin dağıtımı gerçekleştiriliyor.
Kaynak: İHA