ATO Başkanı Baran Açıklaması 'İstesek Kızılcahamam'ı Davos Yaparız'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara’nın çevresinde gelişmeye açık yerler bulunduğuna dikkati çekerek, “Bütün dünya Davos’a gidiyor. Kızılcahamam Davos’tan daha iyi bir yer. İstesek Beypazarı’nı da, Kızılcahamam’ı da Davos yaparız. Kızılcahamam’daki o güzellik dünyadaki kaç şehirde var?” dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ceylan ve yönetim kurulu üyeleri, ATO Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret etti. Başkent Ankara Meclisi yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Baran, “Derdiniz Ankara ise aynı yerdeyiz. Bizim de derdimiz Ankara. Ankara’ya katkı sağlamak adına elimizden gelen gayreti fazlasıyla yerine getiriyoruz. İnşallah beraber güzel işler yaparız” dedi.

Baran, göreve geldikleri günden bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu hedefler doğrultusunda Ankara’nın önünü açacak hizmetlerde bulunmaya çalıştıklarını söyledi.

Ankara’nın en fazla alışveriş merkezi ve kulenin bulunduğu şehir olduğuna dikkati çeken Baran, “Ankara’yı misafirlerimizi gururla ağırlayacağımız bir şehir haline getirmemiz lazım” diye konuştu.

Ankara için birlikte çalışmaya hazır olduklarını vurgulayan Baran, “Gövdemizi değil başımızı taşın altına koyalım. Yeter ki Ankara hak ettiği yere gelsin” dedi.

İl dernekleri ve federasyonlarının çatı kuruluşu olan Başkent Ankara Meclisinin çalışmaları hakkında bilgi veren AK Parti Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ceylan ise, Ankara’nın sorunlarını her platformda dile getirdiklerini ve Ankara ile ilgili projelere destek verdiklerini söyledi.

Ceylan, Ankara’nın fuar alanı, kültür merkezi, müze, kütüphane, stadyum, yeni adliye binası, bilişim vadisi ve serbest ticaret bölgesine ihtiyacı olduğunu vurguladı. Ankara’nın sorunlarına da değinen Ceylan, Ankara’nın spor tesisi yatırımı konusunda Türkiye’nin en zayıf illerinden biri olduğunu ve büyük bir tabela kirliliği yaşandığını kaydetti.

ATO’nun çalışmalarından da övgüyle söz eden Ceylan, “Ankara Ticaret Odasında sizlerle birlikte bir canlılık başladı.

Çalışmalarınızda destek vermeye hazırız” diye konuştu.

Kaynak: İHA