ABD Geçen Yıl Okul Saldırıları İle Sarsıldı

Amerika Birleşik Devletleri 2017 yılında okul saldırılarıyla sarsıldı.

ABD Geçen Yıl Okul Saldırıları İle Sarsıldı
Geçtiğimiz yıl, ABD genelindeki birden fazla okul, hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin ölümüne neden olan olaylardan etkilendi.

Marshall İl Lisesi, Kentucky

Yılın ilk olayı 23 Ocak’ta Kentucky eyaletinin Benton kentinde bulunan Marshall County Lisesine meydana geldi. İki öğrenci yaşamını kaybederken toplam 20 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı. 15 yaşındaki saldırgan, yetişkin statüsünde yargılanıyor.

Liberty-Salem Lisesi, Ohio

17 yaşındaki Ely Serna, 20 Ocak’ta Ohio’da bulunan Liberty-Salem Lisesinde av tüfeğini rasgele ateşledi. Olayda 16 yaşındaki Logan Cole, ağır yaralandı. Ely Serna, polis tarafından yakalanarak adalete teslim edildi.

İtalya Lisesi, Teksas

Teksas eyaleti Ellis kentindeki İtalya Lisesi’nde de 22 Ocak olayında 15 yaşındaki bir kız yaralandı. Olayda 16 yaşındaki bir erkek öğrenci yakalandı.

North Park İlkokulu, Kaliforniya

Kaliforniya eyaletinin San Bernardino kentinde 10 Nisan’da 53 yaşındaki Cedric Anderson, North Park İlkokulu’na girerek eşi Karen Elaine Smith’e ateş açtı. Olayda öğretmen eşinin yanı sıra 1 çocuk hayatını kaybederken, 1 çocukta yaralandı. Cedric Anderson ise saldırının ardından intihar etti.

Freeman Lisesi, Washington

Washington eyaletinde, 13 Eylül’de Freeman Lisesinde 15 yaşındaki bir öğrenci sınıf arkadaşı tarafından öldürüldü. Saldırgan Caleb Sharpe, ölen öğrencinin kendisine zorbaca saldırdığını iler sürdü. Saldırıda üç öğrenci de yaralandı.

Mattoon Lisesi, Illinois

İllinois eyaletinde, 20 Eylül’de saldırgan, bir öğrenciyi vurarak yaraladı. Okulun kafeteryasında gerçekleşen olay bir kadın öğretmenin müdahalesi ile büyümeden önlendi. Olaydan kısa süre sonra silahlı kişi gözaltına alındı.

Rancho Tehama İlkokulu, Kaliforniya

Kuzey Kaliforniya’daki 44 yaşındaki Kevin Neal, 14 Kasım’da aracıyla Rancho Tehama İlkokuluna girerek rasgele ateş etti. Olayda saldırgan beş kişinin ölümüne ve 12 yetişkin ve çocuğun yaralanmasına neden oldu. Okulda bulunan kreşe de girmeye çalışınca görevlilerin kapıları kapatması sonucu eylemini devam ettiremedi. Neal, olaydan sonra kayıplara karıştı.

Aztek Lisesi, New Mexico

Okulun eski öğrencisi 21 yaşındaki saldırgan William Atchison, 7 Aralık’da öğrenci kılığında Aztek Lisesi’ne girdi. Saldırgan okulda öğrenci olarak bulunan Francisco I. Fernandez ve Casey J. Marquez’i öldürdü. Yetkililer, Atchison’un olay sonrası kendini vurduğunu ve öldürülen öğrencilerin hedef alınmadığını, ’yanlış zamanda yanlış yerde’ bulunduklarını açıkladı.

Kaynak: İHA