Güroymak'ta 'Üniversiteye Hazırlık Kamp Projesi'

Güroymak Kaymakamlığınca öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlanmalarına destek olmak amacıyla "Üniversiteye Hazırlık Kamp Projesi" başlatıldı.

Proje kapsamında Selahattin Eyyubi Erkek İmam Hatip Lisesi Öğrenci Yurdu'ndan 100, İpek Yolu Teknik ve Mesleki Lisesi Kız Öğrenci Yurdu'ndan 114 öğrenciye, 15 gün hazırlık eğitimi veriliyor.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, okulda sınavlara hazırlanan öğrencileri ziyaret etti.

Alibeyoğlu, burada yaptığı açıklamada, 15 günlük kamp boyunca öğrencilerin yeme, içme, yatma ve bütün kaynak kitaplarının karşılanacağını söyledi.

Ortaokul son sınıf öğrencilerine de 15 günlük liselere hazırlık kursu verildiğini anlatan Alibeyoğlu, bu öğrencilerin öğle yemekleri ve kaynak kitaplarının da karşılandığını dile getirdi.

Öğrencilere derslerinde başarı dileyen Kaymakam Alibeyoğlu, şunları kaydetti:

"Ben hepinizin üniversiteye gitmenizi ve güzel bölümlerde okumanızı, ilerde hepiniz bir yerlere gelmenizi istiyorum. Önemli olan geldiğiniz yerde en iyi olmaktır. Bardağın hep boş tarafına bakmayın, mutlaka dolu tarafına da bakın. Yaşanan olumsuzluklara rağmen hep gayretli olun. Olumsuz bir durumda hemen boş vermeyin. Devletin sizlere sağlamış olduğu imkanları güzel ve yerinde kullanmaya bakınız."

Kaynak: AA