Amasya'da İlk Koroner Baypas Ameliyatı Yapıldı

Amasya'da ilk koroner baypas ameliyatı, Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başarıyla gerçekleştirildi.

Göğüs ağrısı şikayetiyle Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran 64 yaşındaki kadın hasta F.Ü'ye yapılan koroner anjiyografide kalbini besleyen 3 damarının tıkalı olduğu tespit edildi.

Yrd. Doç. Dr. Serdar Badem ve ekibi tarafından gerçekleştirilen koroner baypas operasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinin ardından hasta sağlığına kavuşturuldu.

Badem, gazetecilere yaptığı açıklamada, Amasya'da ilk koroner ameliyatı yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Artık bu tür tedavilerin Amasya'da yapılabileceğini belirten Badem, "İlimiz de açık kalp ameliyatlarına başarılı bir şekilde başlamış oldu ve yapılan koroner baypas ameliyatlarıyla hastamızın yaşam kalitesine önemli ölçüde katkı sağlanmış olduk." dedi.

İl Sağlık Müdürü Öner Nergiz ise, Amasya'da ilk koroner baypas ameliyatının başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş olmasının heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Nergiz, şöyle konuştu:

"Amasya ili olarak 12 Ocak 2018 tarihinde yapılan ilk koroner anjiyografiden sonra şimdi de ilk koroner baypas ameliyatının ilimizde başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş olmasının heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın emeklerini canı gönülden tebrik ediyorum. Kalp Damar Cerrahisi Ameliyathanesi ve KVC Yoğun Bakımının hizmete açılmasında bize her türlü desteği veren başta Valimiz Osman Varol'a, AK Parti milletvekillerimiz Naci Bostancı ve Haluk İpek'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA