Bingöl'de Ruhsatsız 2 İş Yeri Kapatıldı, 24 Kahveye De Kapatma Cezası Verildi

Bingöl Belediyesi tarafından ruhsatsız işyeri açan 2 iş yerinin kapatıldığı, kaldırım işgalinde bulunan 24 kahveye de kapatma cezası verildiği bildirdi.

Bingöl'de Ruhsatsız 2 İş Yeri Kapatıldı, 24 Kahveye De Kapatma Cezası Verildi
Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Zabıta Müdürlüğü ekiplerince 2017 yılı içerisinde yapılan denetimler kapsamında kaldırım işgalinde bulunduğu tespit edilen 24 kahvehane ile ruhsatı olmayan 2 işyerine kapatma cezası verildiği belirtildi.

Yıl içerisinde yapılan denetimler neticesinde işgalde bulunan işletmelere öncelikle tebligat yapıldığı belirtilen açıklamada, “Uyarı ve para cezalarına rağmen işgaliyeyi sürdüren kahvehanelere ilişkin tutanak tutularak komisyona sevki yapıldı. Komisyondan çıkan karar doğrultusunda 24 kahvehaneye 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında kapatma cezası kesildi. Öte yandan belediyemize ruhsat için başvuruda bulunmaksızın halı satış yeri açan 2 işyeri ruhsatsız olduğu için kapatıldı” denildi.

Zabıta Müdürlüğünce yapılan denetimlerin belirli periyotlarla devam edeceği kaydedilen açıklamada;" Kaldırım ve yol işgalleriyle mücadelemiz devam edecektir. Zabıta ekiplerince yapılan uyarılara rağmen kurallara uymayan işletme ve araç sahiplerine cezai işlem uygulanacaktır”ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA