İzmir'deki Kamu Yatırımları

AK Parti İzmir Milletvekili Kaya: 'Sayın Kocaoğlu geçtiğimiz hafta 'AK Parti İzmir'e 45 milyar değil, 13 milyar yatırım yaptı' dedi. Kocaoğlu'na hodri meydan diyorum. İddialarının belgesi varsa çık İzmirli hemşehrilerimizin önüne koy. Eğer yoksa, yalan söylediğin için özür dile'

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun AK Parti hükümetlerinin İzmir'e 45 milyar lira değil 13 milyar lira yatırım yaptığını iddia ettiğini belirterek, "Kocaoğlu'na hodri meydan diyorum. İddialarının belgesi varsa çık İzmirli hemşehrilerimizin önüne koy. Eğer yoksa, yalan söylediğin için özür dile." dedi.

Kaya, partisinin İzmir il binasında, İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ve İl Başkanı Bülent Delican'ın da katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, AK Parti hükümetleri döneminde İzmir'e yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu'nun geçen hafta bir konuşmasında "AK Parti hükümetleri döneminde İzmir'e yapılan yatırımın 45 milyar lira değil, 13 milyar lira olduğunu" iddia ettiğine işaret eden Kaya, şunları kaydetti:

"Tüm bakanlıkların yaptığı yatırımlar ortada. Bunun aksini iddia eden, ispatla mükelleftir. Sayın Kocaoğlu geçtiğimiz hafta 'AK Parti İzmir'e 45 milyar değil, 13 milyar yatırım yaptı' dedi. Yalandır. Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ, bakanlık bakanlık İzmir'e yapmış olduğumuz yatırımları teker teker anlattı. Kocaoğlu'na hodri meydan diyorum. İddialarının belgesi varsa çık İzmirli hemşehrilerimizin önüne koy. Eğer yoksa, yalan söylediğin için özür dile. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Aksi halde yalancıdır, iftiracıdır. Çık iddianı ispat et."

Kaya, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Üçyol-Üçkuyular metro hattı inşaatının 8 yılda bitirilebildiğini, yavaşlığıyla ünlü Galapagos kaplumbağasının dahi daha hızlı yol alabildiğini ifade ederek, İzmir'deki ulaşım projeleriyle ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın kısa zaman içinde kente gelerek açıklamalar yapacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinin 10 bakanlıktan daha büyük olduğunu, Aziz Kocaoğlu'nun 2004 yılında başkanlık görevine gelmesinden bu yana 52 milyar 785 milyon lira bütçe kullandığını anlatan Kaya, "Plansızlık, iş bilmezlik ve vizyonsuzluk... Sayın Kocaoğlu gereksiz polemik, kongre komiserliği, algı oyunları yapmayı, ona buna iftira atmayı bırak. Çık ve cevap ver. Bu parayla ne yaptın?" dedi.

- Körfez Geçişi Projesi

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da Kocaoğlu'nun hükümetin, belediye projelerine hiç katkıda bulunmadığını öne sürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Hangi projeyi hükümetimize getirdi de geri döndü bunu söylemesini istiyoruz. Getirdiği her projeyi AK Parti iktidarı olarak başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız her zaman hassasiyetle inceledi. Kocaoğlu'nun hükümetimize getirmiş olduğu her proje değerlendirildi, değerlendirildiği gibi hayata geçirildi, kendisini İZBAN'a ortak ettik, bugün de tıkır tıkır çalışıyor."

Körfez Geçiş Projesi'nin Ulaşım Master Planı'na alınmama gerekçesinin İzmirlilere açıklanması gerektiğini ifade eden Delican, Körfez'in temizliği için hükümetten istenen ÇED raporunun verilmesine rağmen halen adım atılmadığına da dikkat çekti.

- İzmir'de en büyük yatırım

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise İzmir'deki sağlık yatırımlarına ilişkin değerlendirmede bulunarak, yapımı devam eden Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsünün 3 milyar lira ile İzmir'de Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı olduğuna söyledi.

Kampüsün toplam 2 bin 60 yatak kapasiteli olduğunu, bittiğinde 6 bin personelin çalışacağını belirterek mayıs ayında yer teslimi yapılan kampüsün 2019 Aralık'ta hizmete girmesinin hedeflendiğini bildirdi.
Kaynak: AA