Batman'da Gösteri Ve Yürüyüş Güzergahları Belirlendi

Batman Valiliği, bu yıl toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin yapılacağı yerler ile güzergahları belirledi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile ilgili yönetmelik gereğince, toplantı ve gösteri yürüyüşleri güzergah planları ile pankart ve afiş asılacak yerlerin belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, buna göre Mezopotamya Caddesi ile Aydın Aslan Caddesi'nin kesiştiği kavşağın toplanma yeri, Hilal Mahallesi Yeni Otogar yanında bulunan alan miting alanı, toplanma yerinden hareketle Kültür Kavşağı, Kıbrıs Şehitleri Caddesi sağ şeridi, Mezopotamya Caddesi'ni takiben miting alanına kadar olan güzergahın da yürüyüş güzergahı, miting alanı çevresinde bulunan sokak ve caddelerin dağılım güzergahı olarak kullanılması kararlaştırıldı.

Alternatif olarak, Milli Egemenlik Caddesi ile 5. Caddenin kesiştiği Dolum Kavşağı'nın toplanma yeri, Şafak Mahallesi 16 Mayıs Şehir Stadyumu önünde bulunan alanın da miting alanı, toplanma yerinden hareketle Ahmet Arif Bulvarı'nın kullanılarak Stad Caddesi'nin yürüyüş güzergahı, miting alanı çevresinde bulunan sokak ve caddelerin ise dağılım güzergahı olarak belirlendiği bildirildi.

Kaynak: AA