Boyabat'taki Huzurevi İnşaatı

Boyabat ilçesinde inşaatı devam eden Boyabat Huzurevi'nde çalışmalar Kaymakam Fatih Aksoy'un başkanlığında toplanan heyetle masaya yatırıldı.



Boyabat Gökdere Mahallesi'nde 2016 yılının eylül ayında temeli atılan huzurevi inşaatıyla ilgili Kaymakam Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Gül, Boyabat Ticaret Odası Başkanı Süleyman Mutlu, Boyabat Huzur evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ziya Yılmaz, oda başkanları, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamları yemekte bir araya geldi.

Kaymakam Aksoy, Boyabat Huzurevi inşaatının istenilen hızda ilerlemediğini, inşaatın sadece huzur evi derneğinin gücüyle yürüyemeyeceğine işaret ederek, şunları dile getirdi:

"2013 yılında iyi niyetli olarak bir dernek kurulmuş, daha sonra 2016 yılında resmi bir törenle temeli atılan bir huzur evi inşaatımız var. Buraya hayırsever iş adamı ve vatandaşlarımızın katkılarıyla 450 bin lira civarında bir para harcanmış. İnşaat belli bir seviyeye gelmiş. Ama bir süre sonra inşaat çalışmaları kesintiye uğradı. Toplantımızın da amacı huzur evi inşaatını canlandırabilmek için, normal seyrinde yürümesi için neler yapabileceğimizin istişare edileceği bir fikir alışverişi sonrasında çıkacak olumlu görüş ve destekle belirleyeceğimiz yol haritasıyla inşaat faaliyetlerinin hız kazanmasını sağlamaktır."

Boyabat Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ziya Yılmaz ise şunları kaydetti:

"Ufak tefek paralar geliyor ama inşaatın akışı durduğu için gelen yardımlar da durdu. Oda alanlar da inşaat yürümüyor diye taahhüt ettikleri paraları ödemiyorlar. Yardımlar gelmediği için inşaat ta askıda duruyor. Eğer 85 ton demir ve 750 ton betonu sağlama alırsak inşaata devam edebiliriz. Ancak huzur evinin toplam 45 odasından sadece 12 tanesi satın alındı. Geri kalan 33 odayı da alacak hayırsever bulmamız lazım ki inşaat duraksamadan devam edebilsin."

Belediye Başkanı Şefik Çakıcı da Boyabat'ın huzur evine sahip çıkması gerektiğini ifade ederek destek istedi.

Katılımcıların görüş ve önerilerinin dinlendiği toplantı, alınan taahhütlerin bir sonraki toplantıda değerlendirilmesi kararıyla sona erdi.

Kaynak: AA