Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ağar Açıklaması

'Taşeron işçilerin kadroya alınması için ilk mücadeleyi sendika olarak biz başlattık ama bugün yapılan kadro düzenlemesi en çok bizi ve üyelerimizi mağdur etti. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan beklentimiz, kadro kapsamı dışında kalan çalışanların durumunun tekrar gözden geçirilmesi'

Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, "Taşeron işçilerin kadroya alınması için ilk mücadeleyi sendika olarak biz başlattık ama bugün yapılan kadro düzenlemesi en çok bizi ve üyelerimizi mağdur etti. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan beklentimiz, kadro kapsamı dışında kalan çalışanların durumun tekrar gözden geçirmeleri." değerlendirmesinde bulundu.

Ağar, yaptığı yazılı açıklamada, olağanüstü hal kapsamında yayımlanan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki taşeron işçilerin kadroya alınması yönünde atIlan adımı memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Kadro düzenlemesinin taşeron işçilerin bir kısmını mutlu ederken, bir kısmını hayal kırıklığına uğrattığını belirten Ağar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Düzenlemeyle Karayolları Genel Müdürlüğünde, asıl işin bir parçası olan yol bakım ve yama hizmetleri, karla mücadele hizmetleri gibi süreklilik arz eden işleri anahtar teslimi olarak üstlenen taşeronların yanında çalışan işçiler, tünel işletmeciliğinde tünellerin bakım ve hizmetlerini yapan işçiler ile müşavirlik hizmeti altında tünellerdeki Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) dahil her türlü işleri yapan işçiler, KİT'lerdeki taşeronların yanında çalışan işçiler, köylere hizmet götürme birliklerinde çalışan işçiler kadro kapsamı dışında bırakıldı. Ayrıca, il özel idarelerinde taşeron yanında çalışan işçilerin kadroya alınmamaları, buralarda 5 ay 29 gün çalışan işçilerin çalışma sürelerinin 4 ay uzatılma hakkından yoksun olmaları, hükümetin taşeron işçilere kadro müjdesini gölgeledi."

- "Hükümetin eksikleri gidereceğine yürekten inanıyoruz"

Hükümetten, işçiler arasında ayrımcılığa neden olan düzenlemeyi gözden geçirmesini ve tüm taşeron işçilerin kadro imkanından yararlanması yönünde adımlar atmasını beklediklerini aktaran Ağar, "Taşeron işçilerin kadroya alınması için ilk mücadeleyi sendika olarak biz başlattık ama bugün yapılan kadro düzenlemesi en çok bizi ve üyelerimizi mağdur etti. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan beklentimiz, kadro kapsamı dışında kalan çalışanların durumunun tekrar gözden geçirilmesi." ifadelerini kullandı.

Ramazan Ağar, benzer işi yapan işçilerinin bir kısmının kadroya alınıp, bir kısmının alınmamasının iş barışını bozacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"İş barışının korunması için Karayolları Genel Müdürlüğünde muvazaalı olarak asıl işin bir parçası olan anahtar teslimi işlerde, KİT'lerde ve köylere hizmet götürme birliklerinde taşeron yanında çalışan işçilerin kurumlarının kadrolarına geçirilmesi, il özel idarelerde taşeron yanında çalışan işçilerin şirket marifetiyle değil doğrudan kadroya alınması, buralarda 5 ay 29 gün çalışanların da çalışma sürelerinin 4 ay uzatılma hakkından yararlandırılması gerekiyor. Bu konuda hükümetin sesimize kulak verip, eksikleri gidereceğine yürekten inanıyoruz."

Kaynak: AA