Gelinlik Fuarı'na Bakanlık Desteği

IF Weddingİzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, yurt içinde düzenlenen ve Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen fuarlar arasına alındı.

IF Wedding-İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nın, Ekonomi Bakanlığı tarafından destekleneceği bildirildi.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden (EİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, fuara bakanlık desteğini içeren sektörel nitelikli uluslararası yurt i̇çi fuarların desteklenmesine i̇lişkin kararda değişiklik yapılmasına dair karar, 12 Ocak tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararla IF Wedding-İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, yurt içinde Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen fuarlar listesine alındı.

IF Wedding-İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’na katılan firmalar fuarda yer kirası ve stant masrafları için yaptıkları ödemenin yüzde 50’sini destek kapsamında Ekonomi Bakanlığı’ndan alma hakkına kavuştu.

- "Mutlu sona ulaştık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, IF Wedding-İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın yurt içinde desteklenen fuarlar kapsamına alınması için yürüttükleri temaslarda mutlu sona ulaştıklarını vurguladı.

Destek kapsamına alınmasıyla fuarın çıtasının yükseleceğinin altını çizen Kızılgüneşler, şunları kaydetti:

"Avrupa’nın en büyük fuarı haline gelen IF Wedding, dünyada marka fuar haline gelecek. Gelinlik, abiye ve damatlık ürün ihracatımız katlanarak artacak. Bu destekle, kısa vadede 1 milyar dolar ihracat rakamına kolaylıkla ulaşabilecek konuma geldik. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği olarak bu kararın çıkması için yoğun mesai harcadık ve sonuca ulaştık. Bu kararın çıkması için çaba gösteren Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ve Ekonomi Bakanlığı bürokratlarına sektörümüz adına teşekkür ediyoruz."

Bu yıl fuarın katılım, ziyaret ve ticari bağlantı rekoru kırmasını beklediklerini belirten Kızılgüneşler, "IF Wedding Fuarı’na, sektöründe Avrupa'nın en büyüğü olarak gösterilen Pronovias da katılacak. Bu bizim için çok önemli. Bu sene tedarikçi bulmak için bir satın alma grubuyla katılma kararı aldılar. Bu firma alımlarını genelde Çin’den yapıyordu. Bu fuarda ilk bağlantıları kurarsak gerisi gelecektir." ifadelerini kullandı.

IF Wedding-İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’na bu yıl 23 bin 500 metrekarelik alanda, 256 firmanın katılması, ziyaretçi sayısının 30 bini aşması bekleniyor.

Kaynak: AA