CHP'nin OHAL Tepkisi

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, OHAL'in uzatılmasının gündeme gelmesiyle ilgili olarak, "Darbe ve darbecilerle mücadele bahanesi ile başlayan OHAL, gelinen süreçte iktidar partisinin karşısında duran muhalif kesimlere yönelik bir sindirme operasyonuna dönüşmüştür." dedi.

Güneşhan, partisinin 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği açıklama kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda partili ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Ülkenin 18 aydan bu yana OHAL rejimi ile yönetildiğini ifade eden İsmet Güneşhan, 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen hain darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 'da ilan edilen OHAL'in milli iradeye, demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüklerine yönelik bir karşı darbe halini aldığını iddia etti.

"Darbe ve darbecilerle mücadele bahanesi ile başlayan OHAL, gelinen süreçte iktidar partisinin karşısında duran muhalif kesimlere yönelik bir sindirme operasyonuna dönüşmüştür" diyen Güneşhan, "Toplum tüm kesimlerini doğrudan etkileyen, iş dünyasından sivil topluma, emekçilerden yargıya, medyadan eğitime kadar, herkese dokunan OHAL'in bir kez daha uzatılması gündemde iken, CHP olarak bir çağrı yapıyoruz. Bu olağanüstülüğü normalleştirmeye çalışanlara karşı CHP, demokratik kitle örgütleri ve sendikalar olarak bir kez daha ifade ediyoruz, OHAL'e artık yeter, OHAL kaldırılsın." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasına CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz de katıldı.

Kaynak: AA