Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Yegin Açıklaması

'Yaklaşık 1 milyon çalışanı ilgilendiren bir düzenlemeyle kamuoyunda taşeron olarak bilinen çalışanlarımızın yaşadığı mağduriyetlerin, sıkıntıların hepsini bertaraf edeceğimiz yeni bir döneme geçiyoruz'.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, kamuoyunda taşeron olarak bilinen çalışanların yaşadığı mağduriyetlerin, sıkıntıların hepsinin bertaraf edileceği yeni bir döneme geçildiğini belirtti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Elazığ'a gelen Yegin, Valiliğe geçti.

Vali Çetin Oktay Kaldırım'ı ziyaret eden Yegin, daha sonra Elazığ Sosyal Güvenlik Kurumunun yeni hizmet binasının temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Yegin, bakanlık olarak istihdamı artırmaya ve meslek edindirmeye yönelik çok yoğun bir faaliyet dönemi içerisinde bulunduklarını belirtti.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın zamanda açıkladığı, "Bir senden, bir benden istihdam teşvik uygulaması'', kadınların çalışma hayatında yer almasına yönelik projeler, çalışan kadınlara kreş yardımı ve engellilerin kendi iş yerlerini kurabilmeleri için verilen hibe destekleri gibi uygulamaların hayata geçirildiğini aktaran Yegin, şöyle devam etti:

"Çok yakın bir zamanda Türkiye'nin önemli gündemlerinden birisi olan taşeron yasasında hamdolsun belli bir noktaya geldik. Yaklaşık 1 milyon çalışanı ilgilendiren bir düzenlemeyle kamuoyunda taşeron olarak bilinen çalışanlarımızın yaşadığı mağduriyetlerin, sıkıntıların hepsini bertaraf edeceğimiz yeni bir döneme doğru geçiyoruz. Asgari ücret çalışmaları da yıl sonunda tamamlandı. 2016 yılındaki yüzde 30'luk artışı saymazsak bu anlamda yine önemli bir oransal artışa tekabül etti."

Yegin, tüm olumlu gelişmelere rağmen milletin bundan daha iyisine layık olduğunu ve kademe kademe yapılacak iyileştirmelerle milletin refah seviyesini daha da yükselteceklerini dile getirdi.

Mevcut iktidarın imkanları kısıtlı olanları destekleyen, milleti önemseyen, onlar için gayret eden bir yönetim anlayışı içerisinde olduğuna işaret eden Yegin, şunları kaydetti:

"Eskiden herkesin gidebileceği hastanelerin sınırsal bir ayrıma tutulduğu, ilaca ihtiyacı olanın o ilaca erişimle ilgili dahi sınırsal muameleye tabi tutulduğu bir dönemden bugün hamdolsun herkesin bütün sağlık hizmetlerine ayrım olmaksızın erişebildiği bir döneme geçtik. Bunda hükümetimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın anlayışının temel yaklaşım olduğunu belirtmek gerek. Çünkü 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı bu yönetimin en temel şiarıdır."

"Merak etmeyin, hep beraber büyüyeceğiz ve bu ülkeyi büyüteceğiz. Darbe girişimlerine, yurt dışından yapılan müdahalelere ve her şeye rağmen el ele vereceğiz." ifadelerini kullanan Yegin, imkanlar ve hedefler doğrultusunda en iyiye hep beraber ulaşılacağını vurguladı.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya'nın okuduğu dualarla yeni hizmet binasının temeli atıldı.

Törene, Vali Çetin Oktay Kaldırım, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül ile bazı kurumlarla sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Kaynak: AA