Bayburt'ta Hırsızlık Zanlıları Tutuklandı

Bayburt'ta çeşitli hırsızlık olaylarına karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Aydıntepe ilçesinde enerji alanında faaliyet gösteren bir firmadan piyasa değeri 20 bin lira olan bin 260 kilo bakır kablonun çalındığı ihbarı üzerine, Aydıntepe İlçe Emniyet Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Firmaya ait şantiyede çalışan işçilerin ifadesini alan ekipler, şantiyenin gece bekçiliğini yapan M.Ş'nin ifadelerinin çelişkili olması üzerine, Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla M.Ş'nin evinde arama yaptı.

Ekiplerce M.Ş'nin evinindeki aramada evin bahçe kısmında toprağa gömülü 108 kilo bakır kablo ele geçirdi.

İlçe Emniyet Amirliğindeki işlemlerinin ardından Bayburt Adliyesine sevk edilen M,Ş. tutuklandı.

Kent merkezindeki hırsızlık olayında ise S.K. isimli kişi Camii Kebir Mahallesindeki ikametinden bir altın yüzük, bir bileklik ile 6 kol saatinin çalındığı şikayetiyle polise müracaat etti.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, çalınan eşyaların fotoğrafları üzerinden şüpheli ya da şüphelileri yakalanması için harekete geçti.

Ekipler, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki F.S'nin kolundaki saati fark etti. Bunun üzerine müşteki S.K. ile irtibata geçerek kol saatinin teşhisini yaptırdı.

Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile şüpheli F.S'yi gözaltına alan ekipler, işlemlerini yapmak üzere F.S'yi emniyete götürdü.

Buradaki işlemlerde hakkında daha önce birçok suç kaydı olduğu ve cezaevinden yeni tahliye olduğu belirlenen F.S, Bayburt Adliyesinde çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak: AA