Pakistan Polisi Zeynep'in Katil Zanlısını Arıyor

Kasur şehrinde tecavüz edilip öldürülen 8 yaşındaki Zeynep'in katil zanlısının kimliği belirlendi.

Pakistan'da polis, tecavüz edilip öldürülen 8 yaşındaki Zeynep'in katil zanlısını arıyor.

Yerel basında çıkan haberlere göre, ülkenin güneyindeki Pencab Eyaletine bağlı Kasur kentinde kaçırıldıktan sonra tecavüz edilip boğularak öldürülen Zeynep'in katil zanlısının kimliği belirlendi.

Polis, robot resmini basınla paylaştığı zanlının yakalanması için vatandaşlardan yardımcı olmalarını istedi.

Zanlının, daha önce aynı şehirde yaşanan 7 çocuğa tecavüz olayından arandığı ortaya çıktı.

Pakistan ordusu da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Zeynep'in katilinin yakalanması için polisle iş birliğine hazır olduğunu duyurdu.

Pencab Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, küçük kızın ailesini ziyaret ederek taziyede bulundu. Şerif, katil yakalanana kadar ara vermeden çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Öte yandan, soruşturma sürecinin gecikmesi nedeniyle polisin protesto edildiği ve 2 kişinin hayatını kaybettiği dünkü gösterilerde, göstericilerin üzerine ateş açtığı şüphesiyle 3 polis gözaltına alındı.

Şehirdeki gösteriler bugün de devam ediyor.

Kasur kentinde 4 Ocak'ta ortadan kaybolan Zeynep'in cesedi salı günü şehrin çöplüğünde bulunmuştu. Zeynep'in cenazesi dün binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile toprağa verilmişti.

Zeynep'in babası Enes Ansari, polisin kızını bulmak için yavaş davrandığını öne sürmüştü. Soruşturma sürecinin gecikmesi dolayısıyla polisi protesto eden binlerce kişinin dün düzenlediği gösterilerde 2 kişi yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA