Kahta'ya Köylü Pazarı Yapılacak

Adıyaman’ın Kahta ilçesine Belediye ve GAP İdaresi Başkanlığı tarafından yöresel ürünlerin satılacağı Köylü Pazarı yapılacak.

Kahta'ya Köylü Pazarı Yapılacak
Köylü Pazarı Projesi Kahta Belediyesi ve GAP İdaresi Başkanlığınca yapılacak. Yaklaşık 600 bin TL’ye mal olacak olan Kahta Köylü Pazarı Projesi ile köylü vatandaşlar yöresel ve tarımsal ürünleri ile evlerinde işledik el işlerini satacak. Kurulacak olan Köylü Pazarı ile köylülerin ekonomisine katkıda bulunması ve ekonomik gelirlerin artırılması hedefleniyor.

Kahta ilçesinin sosyal, kültürel ve ekonomik alanda giderek geliştiğini belirten Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, “Kahta ilçemizdeki yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Bütün kurumlarımızla birlik ve beraberlik anlayışı çerçevesinde hareket ederek ilçemizin her bir ferdine ayrı ayrı hizmeti sunmayı ilke ediniyoruz. Bu anlayışla ilçemize belediyemizin öncülüğünde yeni bir projeyi daha da hayata geçirerek köyde yaşayan vatandaşlarımıza ekonomik anlamda önemli katkılar sunacağız. Köylü Pazarı Projesi köylü vatandaşlarımızın el emeği göz nuru ile ürettikleri yöresel ürünleri için açık bir pazar oluşturacağına inanıyorum. Bu nedenle bu hizmeti buraya kazandırılmasına vesile olan başta TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Nurullah Kalkancı ve tüm kurum amirlerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Proje hakkında konuşan Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ise, “Kahta’mız için daha büyük hedeflere daha güzel projelerle yürüyoruz. Köylülerimizin kendi elleriyle yetiştirdiği yöresel ürünleri, sebze ve meyveleri Kahta halkına ve misafirlerine daha konforlu ve modern bir ortamda sunmaları için Köylü Pazarı Projesini tasarladık. Köylülerimiz yetiştirdikleri ürünlerin satışlarını kendileri için ayrılan birimlerde yaparak, halkımıza daha kaliteli ve sağlıklı bir hizmet sunacaklardır” dedi.

Kaynak: İHA