Adana'daki DHKP/C Şüphelilerine Dava

Operasyonda yakalanan biri tutuklu 4 şüpheli hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Adana'da DHKP/C terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında biri tutuklu 4 şüpheli hakkında, 20 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Mehmet T. ile adli kontrolle serbest bırakılan Karip P, Ahmet U. ve Hasan F. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı tarafından şüpheliler hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak ve örgütün propagandasını yapmak" suçlarından iddianame hazırlandı.

Şüphelilerin 20 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenen iddianame Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, sanıklardan Karip P'nin örgüt içerisinde sözde "Akdeniz sorumlusu" olarak faaliyet yürüttüğü, kamuoyu oluşturmaya ve örgüte eleman sağlamaya çalışılan örgütsel basın açıklamalarına katıldığı kaydedildi.

İddianamede ayrıca Karip P'nin, geçen yıl Kadıköy'de bir eve düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik silahlı ve bombalı saldırı hazırlığında olduğu belirtilen terör örgütü DHKP/C üyesi İ.Ö. ile de irtibatlı olduğu ve "Cezaevine girmekten vazgeç, savaşçı kimliğine bürün, eylem yap" şeklinde ona mesaj verdiğinin de değerlendirildiği bilgisine de yer verildi.

Sanıklardan Mehmet T'nin de örgütsel eylemlere katıldığı ifade edildi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak: AA