Döşemealtı'nda 13 Mahalleye Kamera Sistemi

Döşemealtı Belediyesi, köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde güvenliği sağlamak amacıyla kamera sistemi kurdurdu.

Döşemealtı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, son dönemde artan hayvan, traktör, motosiklet ve kablo hırsızlıklarına karşı 13 mahalleye 18 yüksek çözünürlükle, gece-gündüz kayıt yapabilen kamera sistemi yerleştirildi.

Yaklaşık, 200 bin liraya mal olan sistemle ilgili mahalle muhtarları ve jandarma ekiplerine eğitim verildi.

Ekşili Mahalle Muhtarı Yusuf Gözel, kameraların varlığının bilinmesinin bile fayda sağladığını belirterek, "Önceden 10 hırsızlık oluyorsa şimdi bir ya da ikiye kadar düştü. Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir hırsızlık olayının faili de kamera sayesinde yakalandı. Biz çok faydasını görüyoruz. Emeği olan herkese çok teşekkür ederiz." diye konuştu.

Ilıca Mahalle Muhtarı Fevzi Akın da kamera sisteminin hırsızlık olaylarının azalmasına fayda sağladığını ifade ederek, "Önceleri çok sayıda hırsızlık oluyordu. Onlarca defa jandarma ekipleri inceleme yaptı. Hırsızların yakalanmasından çok hırsızlar kamerayı gördükleri yada olduğunu bildikleri zaman gelemiyorlar." dedi.

Karaveliler Mahalle Muhtarı Süleyman Yener ise söz konusu önlem sayesinde mahallede hırsızlık olaylarının yüzde 90 azaldığını bildirdi.

Kaynak: AA