Başkentte Hırsızlık Operasyonu

Ankara'da sanayi bölgelerindeki 7 hırsızlık olayının faili oldukları gerekçesiyle iki zanlı yakalandı.

Başkentte çok sayıda hırsızlık olayına karıştıkları ve çeşitli suçlardan arandıkları belirlenen iki zanlı gözaltına alındı.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, ağustos ve eylül aylarında Ostim ve İvedik bölgelerinde 7 ayrı iş yerinde hırsızlık meydana geldi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, elektrik kablosu, çeşitli elektrik malzemesi, hırdavat malzemesi, bakır çubuk, el aletlerinin çalındığı iş yerlerindeki hırsızlık olaylarıyla ilgili soruşturma başlattı.

Kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, sahte plaka takılmış gri renkli bir araba ile hırsızlık yaptıkları tespit edilen iki kişiyi gözaltına aldı. Dükkanlardan çalınan ve metruk bir gecekonduda bulunan 253 elektrik kablosu, 70 bakır çubuk, 3 matkap, 2 jet taşı ve 3 kaynak makinesi ele geçirilerek sahiplerine teslim edildi.

İncelemelerde gözaltına alınan iki zanlıdan biri hakkında 13, diğeri hakkında ise 27 suç kaydı olduğu belirlendi. Zanlıların ayrıca Eskişehir Mahkemesince yoklama kaçağı, Kırşehir Mahkemesince hırsızlık, Ankara Mahkemesince hırsızlık olmak üzere 4 ayrı suçtan arandıkları da tespit edildi.

Zanlıların emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildikleri bildirildi.

Kaynak: AA