Yasal Boy Sınırı Altında Avlanan 10 Ton İstavrit Ve 390 Kilo Tekire El Konuldu

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Su Ürünleri Koruma Kontrol görevlilerinin Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde yaptığı denetimlerde yasal boy sınırı altında avlanan 10 ton istavrit ve 390 kilogram tekire el konuldu.

Yasal Boy Sınırı Altında Avlanan 10 Ton İstavrit Ve 390 Kilo Tekire El Konuldu
Balık sezonunun açılmasıyla birlikte İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü denetimlerini sıklaştırdı. İstanbul’un tüm noktalarında denetimlerini aralıksız sürdüren ekipler, kural dışı avlanmaya geçit vermiyor. Geçtiğimiz günlerde boy yasağına uymadığı için 90 ton istavrite el konulmasının ardından dün de Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde yapılan denetimlerde 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’na aykırı olarak avlanıldığı tespit edilen yasal boy sınırının altındaki 10 ton (770 kasa) istavrit ve 390 kilogram (30 kasa) tekire el konuldu. Avcılık Kanunu’na aykırı olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen şahıslar hakkında ise çeşitli miktarlarda idari para cezaları uygulandı. El konulan balıklar, Milli Emlak Müdürlüğüne teslim edildi.

İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, su ürünleri denetimlerinin 7 gün 24 saat esasına göre devam ettiğini vurgulayarak, “Balıkçılarımız avcılık kurallarına uyarsa hem balık neslinin devamı hem de balık sayısının artmasına katkı sunarlar. Biz İl Müdürlüğü olarak kural dışı avcılığın takipçisi olacağız. Özellikle yasal boy sınırının altında avlanmış olan balıklara asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA