Burhaniye'de 95. Kurtuluş Günü Coşkulu Törenlerle Kutlandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıldönümü coşkulu törenlerle kutlandı. Cumhuriyet meydanında anıta çelenk konmasının ardından başlayan törenlerde, şiirler okundu, halk oyunları ekipleri gösteriler yaptı ve geçit töreni düzenlendi.

Burhaniye'de 95. Kurtuluş Günü Coşkulu Törenlerle Kutlandı
Kaymakam Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Topçu Binbaşı Mümin Erturan ve Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşu yapılırken, ardından istiklal marşı okundu. Protokolün katılımcıların bayramını kutlamasının ardından da günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Belediye Başkanı Necdet Uysal yaptı. Ak Partili Belediye Başkanı Necdet Uysal ”Burhaniye’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü kutlamalarına hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bizim bugün huzur ve mutluluk içinde yaşadığımız bu coğrafya 95 yıl önce işgal altındaydı.Türk Milletinin bunu kabul etmesi elbette mümkün değildi! Esaret altında yaşamaktansa ölmeyi tercih edecek kadar onurlu olan Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, tarihe “İstiklal Harbi” olarak yazılan kurtuluş mücadelesini başlattı. Atalarımız “Ya İstiklal ya ölüm” diyerek çıktıkları bu yolda zafere ulaştılar. Kimi şehit düştü, kimi gazi oldu ama “Önce vatan” dediler. Vatanımızı kurtardılar ve bizlere emanet ettiler. Bizler de bu emanete, kanımızın son damlasına kadar sahip çıkmaya devam ediyoruz. Öyle ki; Geçtiğimiz sene yaşanan hain darbe girişimi ile görüldüğü gibi milletimiz bölünmez bütünlüğünü hiçbir dış mihraka ve hainlere böldürmeyeceği gibi söz konusu vatan olduğunda Kuvayı Milliye ruhunun bu topraklarda hiçbir zaman sönmeyeceğini düşmana göstermiştir. Tankların karşısında durarak, uçaklara kafa tutarak kendi iradesini koruyan bu millet, özgürlüğüne ve demokrasisini kimsenin yıkamayacağını tüm dünyaya göstermiştir. Kıymetli Hemşerilerim! 8 Eylül tarihi, biz Burhaniyeliler için var oluşumuzla yok oluşumuz arasında bir dönüm noktasıdır. Bu gün, yerel tarihimizin ulusal tarihimize ilham olduğu; ya kurtuluş ya ölüm ahdinin verilişinin günüdür” dedi.

Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okurken, Gençlik Merkezi Halk oyunları Ekibi de gösteri yaptı. Gösterilerin ardından düzenlenen geçit töreni de renkli görüntülere neden oldu. Geçit törenine, halk oyunları ekipleri, gaziler, sporcular ile belediyeye ve esnaflara ait çok sayıda araç katıldı.

Burhaniye’deki törenlere CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’da katıldı.

Kaymakam Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Mümin Erturan ve Belediye Başkanı Necdet Uysal, törende görev alanlara teşekkür etti.
Kaynak: İHA