ATO'dan Gıda Hijyen Eğitimi

Ankara Ticaret Odası (ATO), Ekim ayında Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü iş birliğiyle “Gıda Hijyen Eğitimi” vermeye başlayacak.

ATO Akademi kapsamında “ücretsiz” verilecek Gıda Hijyen Eğitimi’ne fırınlarda ekmek üretimi, dağıtımı ve satışında çalışanlar ile fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerinde çalışanlar katılabilecek. Eğitimde katılımcılara gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen, sanitasyon, HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda infeksiyonu ve zehirlenmeleri, el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı, tam buğday ekmeği tüketiminin önemi ve sağlık üzerine etkileri, ekmek israfının azaltılması konularında bilgi verilecek. Eğitimin ardından yapılacak sınavda başarılı olanlara 5 yıl geçerli “Hijyen Eğitim Belgesi” verilecek. Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda mühendislerince ATO eğitim salonlarında 13.30-17.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek eğitime katılmak isteyenlerin bilgi ve kayıt için 201 83 18 numaralı telefonu aramaları gerekiyor.

"Gıda hijyen eğitimi zorunlu"

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği gereği ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışanların gıda hijyen eğitimi almalarının zorunlu olduğunu hatırlattı. Baran, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yapılacak denetimlerde belgelerini ibraz edemeyenler veya belge geçerlilik süresi dolanların 3 bin TL’ye varan cezai müeyyide ile karşı karşıya kalacakları uyarısında bulundu. Gıda sektöründe hijyenin toplum sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Baran, “Ekmek, ülkemizde en çok tüketilen temel gıdaların başında geliyor. Dolayısıyla ekmekte hijyen çok önemli. Ankara Ticaret Odası olarak ücretsiz vereceğimiz hijyen eğitimine ekmek üretimi, dağıtımı ve satışında çalışanların katılımını bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA