ATO Başkan Adayı Şahbaz Açıklaması 'Adana İşlenmeyi Bekleyen Altın Madeni Gibi'

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanlığına adaylığını açıklayan iş adamı Mehmet Şahbaz, Adana’yı işlenmeyi bekleyen altın madenine benzeterek, “Her yönüyle çok değerli olan şehrimizin var olan potansiyelini ortaya çıkarmak için tüm birikimimizle elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi.

ATO Başkan Adayı Şahbaz Açıklaması 'Adana İşlenmeyi Bekleyen Altın Madeni Gibi'
7 Ekim’de yapılacak ATO seçimleri için çalışmalarını sürdüren ATO Başkan Vekili ve Şahbazlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahbaz, Adana’nın artık zaman kaybına tahammülü olmadığını ifade etti.

Adana ekonomisinin eski parlak günlerine dönebilmesi için en kısa sürede ciddi bir atılım gerçekleştirmesi gerektiğini kaydeden Şahbaz, bölgede yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın ticaretten turizme her alanda ekonomik canlanma için önemli fırsatlardan biri olduğunu söyledi.



Havalimanının açılmasıyla birlikte bölgeye uluslararası uçuşların gerçekleştirileceğini belirten Şahbaz, gerek sivil gerekse ticari uçuşların kent ekonomisine çok önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Şahbaz, “Coğrafi konumu itibarı ile Adana hem ticaret hem de turizm açısından işlenmemiş bir altın madeni gibi” diye konuştu.



Doğru adımlar, doğru projeler

Deniz, kültür ve sağlık turizminin ciddi projeler üretilerek geliştirilebileceğini kaydeden Şahbaz, şöyle devam etti:

“Önümüzdeki günlerde hasta kabulüne başlayacak olan Adana Şehir Hastanesi, sağlık turizmine ciddi katkılar sağlayacak. Adana, direkt uçuşlarla birlikte sadece Türkiye’nin değil Orta Doğu’nun en önemli sağlık üssü haline gelecek. Eğer doğru adımlar atılır, doğru projeler üretilirse Adana’da ticari taksicisinden oteline, alışveriş merkezinden medikal ürün satan işyerlerine kadar, birçok sektör büyük atılım yapabilir.”

Bütün bunların gerçekleşebilmesi için tanıtımın da çok önemli olduğunu vurgulayan Mehmet Şahbaz, “Sadece Adana’yı değil, Türkiye’yi her yönüyle tanıtmalıyız. Tanıtım olmazsa yapılan her şey askıda kalır. Bu konuda bizler, Adana’nın var olan potansiyelini ortaya çıkarmak için tüm birikimimizle elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi.

Kaynak: İHA