Arakan'da Müslümanlara Yönelik Katliama Tepkiler

Erbakan Vakfı Bitlis İl Temsilcisi Ayhan Uslu, Arakan'da Müslümanlara yönelik katliamlara tepki gösterdi.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, Arakan'da 1962 yılından bu yana kesintisiz olarak Müslüman vatandaşlara şiddet politikaları uygulandığını ve son yıllarda Müslüman varlığını tamamen ortadan kaldırmaya yönelik sistematik bir soykırım yapıldığını belirtti.

Başta İslam Birliği Teşkilatı ve D-8 olmak üzere tüm uluslararası kuruluşları gerekli adımların atılması ve katliamların sona erdirilmesi için acilen harekete geçmeye davet eden Uslu, Müslümanların Bangladeş'e geçici olarak kabullerinin sağlanması ve bu konuda uluslararası yardım kuruluşlarının harekete geçmesinin büyük bir zaruret olduğunu kaydetti.

Uslu, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

'Özellikle Maungdaw ve Rathedaung'ta katliamlar sonrası, Müslümanların evleri ateşe verilmekte ve 87 bin kişi ülkeyi terk etmeye zorlanmaktadır. Zulme uğrayan savunmasız çoluk çocuk, yaşlı ve kadınları terörist olarak göstermeye çalışması hiçbir şekilde kabul edilemez bir durumdur. Aung Sang Suu Kyi'nin kışkırtıcı ve olayları alevlendiren açıklamaları, olayların çok vahim bir boyuta ulaşmasına neden olmaktadır. Konuyla ilgili BM Güvenlik Konseyi'nin acilen toplanması gerekmektedir. Hükümetin, Müslümanların meskun olduğu bölgelere Türk Askeri Birliği öncülüğünde Müslüman Barış Gücü'nün bölgeye gönderilmesi konusunda uluslararası boyutta gerekli çalışmaları başlatması hepimizin ortak arzusudur.'

Kaynak: AA