Adilcevaz'da Okul Öncesi Güvenlik Toplantıları

Adilcevaz ilçesinde ilçe Kaymakamı Arif Karaman yeni eğitim yılında okullarda alınacak güvenlik tedbirlerine yönelik toplantı düzenledi.

Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda Kaymakam Arif Karaman başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, okul idarecileri, kurum amirleri, muhtarlar, güvenlik görevlileri ve okul aile birliği başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Karaman, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında bütün okullar ve çevresindeki güvenlik önlemleri konusunda hassasiyet göstereceklerini söyledi.

Her çocuk ve gencini kendileri için çok kıymetli olduğunu aktaran Karaman, şunları kaydetti:

'Gençlerimiz ve çocuklarımız bizlerin umutları ve geleceğidir. Onların en iyi şekilde yetişmeleri için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. Bütün çocuklarımızın okuması ve daha iyi alabilmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız. Ancak devamsızlık yapan ve okula gitmeyen çocukların ailelerine kanunlar ölçüsünde gereken cezayı vereceğiz. Bizim buradaki amacımız çocuklarımızın okullarına düzenli giderek gerekli olan eğitimlerini alıp vatana ve millete hayırlı birer evlat olarak yetişmelerini sağlamaktır. Ayrıca çocuklarımızın güvenli bir şekilde okula gidip gelebilmeleri için güvenlik ekiplerimiz gerekli tüm önlemleri alacak. Uyuşturucu, sigara ve madde bağımlılığı ile ilgili ise gereken önlemler alınacak. Eğitim konusunda ne tür eksiklikler varsa bunları tespit edip gidermeye çalışacağız.'

Başkan Gürsoy da okulların açılmasıyla belediye olarak çocukların okullarına daha rahat ve güvenli bir şekilde gidebilmeleri için ilçe merkezinde yaşanan trafik sorununu ve kaldırım işgalini çözeceklerini belirtti.

Toplantı, muhtarlar ve okula aile birliği başkanlarının görüşlerini dile getirmelerinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA