Birecik'te Eğitim Sorunları Masaya Yatırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ile Birecik Kaymakamı Kadir Perçi’yi makamında ziyaret ederek eğitim sorunlarını masaya ele aldı.

Birecik'te Eğitim Sorunları Masaya Yatırıldı
Birecik Kaymakamlığında gerçekleşen programa, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ve Birecik Kaymakamı Kadir Perçi ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tavacı, Halfeti İlçe Milli Eğitim Müdürü Şevket Kandemir katıldı.

Birecik merkez ve kırsal mahallelerinde onarıma ihtiyaç duyulan okulların onarılması, yeni okulların inşa edilmesi, taşımalı eğitimin en aza indirilmesi, kırsal ve merkez mahallelerde eğitim veren okullarda derslik başına düşen öğrenci sayısının azaltılması gibi pek çok önemli konular görüşülerek değerlendirmeye alındı. Kaymakamı Perçi, ilçenin eğitim sorunlarını Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan’a anlatarak, bu soruların çözülmesi, verilen eğitim kalitesinin daha da iyileştirilmesi için desteklerini istedi.

Kaymakam Perçi, 2019 yılına kadar Birecik’te tüm okulların normal eğitime geçmesi için yatırım planlamasının yapıldığını da aktardı.
Kaynak: İHA