Anadolu Üniversitesinden Gurbetçilere Yeni Bir Hizmet Daha

Milli Eğitim Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesinin ortaklaşa gerçekleştirecekleri "Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı", Almanya’nın Frankfurt kentinde tanıtıldı.

Anadolu Üniversitesinden Gurbetçilere Yeni Bir Hizmet Daha
15 Eylül 2017 tarihine kadar kayıtların yapılacağı Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı sayesinde Avrupa ülkelerinden yaşayan Türk vatandaşlarına ortaokul ve lise diplomasına sahip olma fırsatı sunulduğunu belirten Anadolu Üniversitesi Program Koordinatörü Dr. Ahmet Atilla Doğan, “Milli Eğitim Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle Batı Avrupa’da yerleşik öğrenci adayları için yürütülen ’Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı’ kayıt başvuruları 15 Eylül 2017 tarihinde sona erecektir. Batı Avrupa ülkelerinde yerleşik ve bulunduğu ülkede Türk Milli Eğitim Sistemi’ne göre ortaokul mezunu ya da lise dengi bir okul mezunu olmayan, dolayısıyla bir üst öğretime kayıt olma imkanı bulunmayan öğrenci adayları için bu iki programda önemli bir hizmettir. Devletimizin Batı Avrupa ülkelerinde yerleşik vatandaş, soydaş ve Türkçe bilenlere yönelik sunduğu önemli bir imkandır. Anadolu Üniversitesinin yurt dışına yönelik vizyoner yaklaşımı, organizasyon kabiliyeti ile 30 yılı aşkın süredir başarıyla yürütülen bu imkanlardan Türkçe bilen herkesin yararlanmasını sağlamak hedefimizdir. Bu cümleden olarak, Avrupa’da yerleşik Türkçe bilen ve özellikle ortaokul diploması olmayan herkesi Açık Öğretim Ortaokulu’na davet ediyorum” dedi.

Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Bürosu Öğrenci İşleri görevlisi Selahatdin Tarhan da kayıt başvuruları için teknik bilgilendirmede bulunarak, “2017-2018 öğretim yılı için yeni kayıt başvuruları online ortamda www.anadolu-uni.de web sayfası üzerinden yapılabilmektedir. Öğrenci adaylarının 15 Eylül 2017 mesai saati bitimine kadar başvuru çıktısı ve öğrenim durumlarına göre istenen diğer belgeleri Anadolu Üniversitesinin Köln’deki Batı Avrupa Bürosuna postayla göndermesi ya da şahsen teslim etmeleri gerekiyor. Adayların internet başvuru sistemine giriş yapmadan ya da başvuru belgesinin çıktısını imzalamadan yalnızca denklik belgesi, tasdikname veya diplomayı bir zarfa koyarak göndermeleri halinde ise başvuruları kabul edilmektedir” diye konuştu.

Ortaokula başvuracak adaylar, Kayıt Kılavuzu ve Başvuru formuna lise@anadolu-uni.de adresine ad, soyadı ve mektup adreslerini yazarak ‘Kayıt Başvuru Kılavuzu’ talebinde bulunabilecekler.
Kaynak: İHA