Sivas Kitap Günleri İlber Ortaylı İle Açılıyor

Sivas’ta bu yıl ’4 Eylül Sivas Kongresi Kültür ve Sanat Şenlikleri’ programı kapsamında 6’ncısı düzenlenecek olan ’Sivas Kitap Günleri’ tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ile açılacak.

Sivas Kitap Günleri İlber Ortaylı İle Açılıyor
Her yıl Sivas için önemli görülen bir şahsiyet anısına düzenlenen etkinlik, bu yıl da Selçuklu Sultanı I. İzzettin Keykavus anısına düzenlenecek. Bu kapsamda yazar, şair ve akademisyenlerle imza ve söyleşiler yapılacak kitap günleri hakkında Buruciye Medresesi’nde basın açıklaması yapan Sivas Valisi Davut Gül,"Bu sene geçmiş yıllardan farklı olarak, Aşıklar Bayramı yapıldı, yarın da Sanayi Fuarı açılacak bu etkinlikler içerisinde. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da tarım fuarımız yapıldı. Cuma günü de kitap günlerimiz başlayacak. Cuma gününe İlber Ortaylı hocayla başlıyoruz, Sivas’ta yaşayan şair ve yazarlar yine etkinlikte yer alacak" dedi.

Kitap günlerinde Gazeteci AbdulKadir Selvi, dizi oyuncuları Burç Kümbetlioğlu ve Berk Oktay, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Teknik Direktör Samet Aybaba, güvenlik danışmanı ve yazar Mete Yarar, eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya, Milli Güreşçi Taha Akgül gibi bir çok isim imza günlerinde ve söyleşi programlarıyla sevenleriyle buluşacak.
Kaynak: İHA