Mısır'da İhvan'a Yönelik Yargılamalar

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii ile 46 kişinin yeniden yargılandığı dava 18 Ekim’e ertelendi.

Mısır’da, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile 46 kişinin yeniden yargılandığı davanın duruşmasının 18 Ekim’e ertelendiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii ve 46 kişinin Port Said’deki El-Arab polis merkezine saldırı suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasına bugün Kahire'de devam edildi.

Port Said Ceza Mahkemesi heyetinin yürüttüğü duruşmada söz hakkı verilen Bedii, İhvan’ın Rehberlik Konseyi Başkanı olmaktan gurur duyduğunu belirtti.

- Bedii yargılandığı davalarda toplamda 3 bin saat ifade verdi

“İhvan’ın Rehberlik Konseyi Başkanı olduğum için 48 davada yargılanıyorum. Bugün de 656'ncı duruşmaya çıkarak toplamda 3 bin saat ifade verdim.” diyen Bedii, bugünkü davanın konusunu bilmediğini söyledi.

Aynı davada yargılanan ve duruşmada ifade veren davetçi Safvet Hicazi ve İhvan yöneticilerinden Muhammed el-Biltaci'nin de Bedii'nin sözlerine destek verdiği kaydedildi.

Mahkeme heyetinin duruşmayı, savunma heyetinin sanıklara yöneltilen suçlamaları incelemesi için 18 Ekim’e ertelediği belirtildi.

Temyiz Mahkemesi 9 Mayıs’ta, sanıkların temyiz başvurusunu kabul ederek yeniden yargılanmalarını kararlaştırmıştı.

Kaynak: AA