Milli Eğitimde Müfredat Değişikliği

Erzurum'da, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 'Milli eğitimde değişen müfredat' ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Erzurum Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Okul Öncesi Daire Başkanı Tuncay Morkoç , İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız ve formatör öğretmenler katıldı.

Toplantıda konuşan Morkoç, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak, 'Milli Eğitim Bakanlığının son dönemlerde üzerine basa basa uygulamaya koyduğu bu programlar şuan için Türkiye'de eğitimin en güncel konularıdır.' dedi.

Morkoç, Türkiye'nin 81 ilinde müsteşar yardımcıları, talim terbiye kurulu üyeleri, genel müdür ve bakanlığa bağlı daire başkanlarının bu tarz toplantılar gerçekleştirdiğini kaydetti.

Bakanlık olarak söz konusu değişen müfredat sürecinin takip edilmesi ve bütün öğretmenlerin sağlıklı şekilde her türlü bilgiye ulaşabilmesi için burada olduklarını aktaran Morkoç, şu ifadeleri kullandı:

'Formatör öğretmenler illeri tarafından seçildi. Sizler illeriniz tarafından branşlarınızdan seçilmiş olan kişilersiniz. Hepiniz eğitimin ve bu programların yenilenen içerikleriyle ilgili bilgilendirmeleri aldınız. Sizden beklentimiz bu programlarda değişen, yenilenen, güncellenen bütün konuları branşdaşlarınıza en iyi şekilde anlatmak ve aktarmaktır.”

İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız da 'Yapılan çalışma, sarf edilen emek, uykusuz geçen geceler ortaya çok önemli bir çalışma çıkardı. Fakat en mükemmel müfredatlar, en mükemmel programlar ve projeler ancak uygulayıcılarının meseleye bakışı ve sahiplenmesiyle gerçek değerine kavuşur.' dedi.

Bugüne kadar yapılan çalışmalarla yeni müfredatın iletilme konusunun hassasiyet taşıdığını vurgulayan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Yeni müfredat ciddi bir emek verilerek ve toplumun bütün kesimlerinin görüşleri alınarak son haliyle güncellendi. Hayal ettiğimiz gelecekteki daha büyük ve daha güçlü Türkiye'nin mimarları bugün bizim yetiştireceğimiz fikri hür, vicdanı hür gençler olacaktır. Tüm formatörlere şimdiden sarf edecekleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA